Motorcross

Vraag je motorcross vergunning 2022 aan via My FMB-BMB

Maak je klaar voor het nieuwe motorcross seizoen en vraag je Motorcross vergunning 2022 aan via de My FMB-BMB PC toepassing! De overige disciplines volgen in de komende dagen. Rijders aangesloten bij een club van Motorsport Vlaanderen kunnen kiezen tussen een regionale, nationale of Europe Open vergunning.

Europe Open vergunning

Wil je kunnen deelnemen aan wedstrijden in België en het buitenland én ook nog eens verzekerd trainen in gans Europa, dan is de Europe Open vergunning jouw keuze!

De Europe Open Motorcross vergunning is immers geldig voor:

  • je deelname aan alle wedstrijden ingeschreven op de BMB sportkalender
  • je deelname aan alle wedstrijden ingeschreven op de FIM Europe Open kalender (wedstrijden met EMN nr.) zoals o.a. ONK en ADAC,….
  • je deelname aan alle wedstrijden van het Vlaams kampioenschap Motorcross (Motorsport Vlaanderen), de wedstrijden van het Waals kampioenschap (FMWB).
  • je deelname aan alle regionale wedstrijden van MC Lille, FPCNA en AMPL.
  • verzekerd trainen op alle trainingscircuits in België en over gans Europa met een persoonlijke ongevallenverzekering en reisbijstand 24 op 24 uur! Met de optie BA kan je ook trainen in Frankrijk zonder de kost van de extra Franse ‘FFM pass circuit’.

Nationale vergunning

De nationale vergunning motorcross laat toe om deel te nemen aan alle wedstrijden ingeschreven op de BMB sportkalender, de regionale wedstrijden (MC Lille), de wedstrijden van het Vlaams kampioenschap Motorcross (Motorsport Vlaanderen), de wedstrijden van het Waals kampioenschap (FMWB) en de wedstrijden van de FPCNA en AMPL.

Nationale vergunninghouders zijn individueel verzekerd voor wedstrijden in België waarvoor de vergunning geldig is. Zij zijn ook individueel verzekerd tijdens trainingen, zowel in België als in het buitenland, maar zonder dekking reisbijstand.

Regionale vergunning

De Regionale vergunning Motorcross laat toe om deel te nemen aan regionale motorcross wedstrijden (o.a. MC Lille) erkend door Motorsport Vlaanderen en deelname aan de wedstrijden van het Vlaamse kampioenschap (Motorsport Vlaanderen) mits bijbetaling ter plaatse.

Hoe vraag je je vergunning aan?

Je vergunning aanvragen verloopt volledig digitaal via de My FMB-BMB PC toepassing. Als je al een vergunning gehad hebt in de voorgaande jaren (vanaf 2018), kan je direct inloggen en in een paar klikken je vergunning aanvragen en elektronisch betalen. Je login vergeten? Klik dan op inloggen en ‘inlog gegevens vergeten’ om ze naar jouw e-mail adres toegestuurd te krijgen.

Een nieuwe vergunninghouder? Schrijf je dan eerst in als nieuwe vergunninghouder en log daarna in om je vergunning aan te vragen.

We zijn momenteel in de laatste testfase om een tabletversie voor IOS (Apple) en Android te lanceren en zullen via de BMB website communiceren vanaf deze klaar is. Op dit moment dien je dus de My FMB-BMB toepassing nog op een windows PC/laptop te installeren (of via Apple mits aparte procedure).

Heb je problemen om je vergunning aan te vragen, stuur dan een mailtje naar info@motorsport.vlaanderen. Zij helpen je met veel plezier verder!

Raadpleeg hierna:

Partners

Back to top button