Algemeen

Belgen in actie in het buitenland

Omdat de organisatie van wedstrijden in eigen land nog niet mogelijk is, trokken een aantal internationale rijders afgelopen weekend naar het buitenland op zoek naar wedstrijdritme met het oog op het komende EK/WK seizoen. Zo waren de gebroeders Coenen samen met Baptiste Beernaert naar Spanje afgereisd om deel te nemen aan de derde wedstrijd van het Spaans kampioenschap motorcross in Calatayud. Liam Everts trok naar Zweden voor de eerste 2 wedstrijden van het Zweeds kampioenschap MX2. Dietger Damiaens en Mika Vanderheyden reisden naar Italië voor deelname aan de eerste manche van het Europees kampioenschap enduro.

Sacha Coenen behaalde met een tweede positie in de eerste en een derde in de tweede manche de tweede plaats in het eindklassement. Broer Lucas (4-5) en Bapiste Beernaert (19-7) wisten zich ook goed in de kijker te rijden! Liam had geen goede starts genomen in Zweden maar had wel de snelheid om op zaterdag 2 maal 7de en op zondag 2 maal in de top 5 te eindigen.

Mika Vanderheyden en Dietger Damiaens waren onze vertegenwoordigers in het Europees enduro in Castel di Tora (Italië). Er waren 132 deelnemers waaronder ook een aantal WK toppers die deze wedstrijd als voorbereiding op het WK reden.  Mika eindigde op beide wedstrijddagen op een 17de plaats in de Junior E2 klasse.  Dietger finishte in de +250 4-takt klasse als de 5de op de eerste en als 6de op de tweede dag. De volgende EK wedstrijd vindt plaats op 7 en 8 augustus in Tsjechië.

Foto: MXmag.be

Partners

Back to top button