Motorcross

Nieuwe belangrijke stap voor de Belgische motorcross: AMPL sluit aan bij FMWB

Na diverse vergaderingen tussen het bestuur van de FMWB en de AMPL, heeft de AMPL beslist om als club aan te sluiten bij de FMWB. De Waalse AMPL motorcross federatie organiseert al jarenlang erg succesvolle motorcross wedstrijden in de provincies Luxemburg, Luik en Namen. Dit is dan ook een nieuwe belangrijke stap in de verdere harmonisering van het motorcross landschap in België na de aansluiting vorig jaar van de VLM en MC Lille bij Motorsport Vlaanderen. 

De verdere concrete invulling van deze samenwerking zal dit jaar worden besproken ter voorbereiding van het seizoen 2021. Wel werd reeds gestart met een jeugd MX talentontwikkeling project (klik hier).

Het is het begin van een belangrijke wending in de geschiedenis van de Waalse motorcross, want deze toenadering is het resultaat van meerdere jaren van bezinning binnen de leiding van beide federaties. Het markeert ook de wil om samen te werken en voortaan met één stem te spreken aangezien de FMWB, met de FPCNA en de AMPL aan zijn zijde, voortaan met zijn twee partners alle Waalse motorcross beoefenaars omvat. 

Jos Driessen, BMB voorzitter: "Ik ben erg blij dat na alle pogingen die in het verleden zijn gedaan, er nu eindelijk vooruitgang wordt geboekt met de aansluiting van AMPL bij FMWB en VLM/MC Lille bij Motorsport Vlaanderen. Het is in deze moeilijke tijden voor de Belgische motorcross uiterst belangrijk dat er 1 gesprekspartner is ten aanzien van de regionale sportinstanties. De gezamenlijke projecten voor de instroom van nieuwe piloten en talentontwikkeling van onze jongeren zijn uiterst belangrijk voor de toekomst van de motorcross in ons land. Ook bij de problematiek van de vergunningen voor zowel trainingscircuits als tijdelijke wedstrijdomlopen is het van groot belang dat we samen de nodige initiatieven kunnen nemen. Ik hoop dat dit de nog niet aangesloten motocross bonden (VJMO/MCLB en VMCF) er ook zal toe aanzetten om bij onze Vlaamse bond, Motorsport Vlaanderen, aan te sluiten."

 

Partners

Back to top button