Motorcross

BMB Motorcross junior days stage in Lille

Omwille van de coronamaatregelen werd vrij laat de beslissing genomen m.b.t. het doorgaan van de Junior Days in Lille. Vanaf het moment dat duidelijk was dat de mogelijkheid er was om te organiseren werd dit via de diverse kanalen kenbaar gemaakt. De inschrijvingen liepen daarna binnen als een trein en het maximaal aantal toegelaten rijders werd zeer snel bereikt (40 = 4 groepen van 10 rijders).

Alle administratie, betalingen, info werden op voorhand geregeld door en voor de rijders zodat er bij het aanmelden op het circuit nagenoeg geen fysiek contact nodig was tussen rijders/ouders en de organisators. Na een korte briefing door coach Yves Devlaminck namen de rijders hun mountainbike om, per groep, een fietstraining te doen. Na de middagpauze werden de eerste 2 groepen op het circuit los gelaten, steeds met respect van de gezondheidsregels.

Onder leiding van de trainers Yves Devlaminck, Dietger Damiaens, Kevin Fors en Erik Willems werden de rijdertjes, de ene al wat meer ervaren dan de andere, de juiste knepen aangeleerd: insturen van de bochten, juiste houding op de moto,…De sessies duurden telkens 45 minuten met inbegrip van de momenten waarbij de rijders even halt hielden om te worden toegesproken en bijgestuurd door de coaches.

Wat opviel dit jaar was dat er toch redelijk wat nieuwe gezichten deelnamen aan de Junior Days. Blijkbaar was er een vorige lichting die afgezwaaid was en waarschijnlijk de overstap had gemaakt naar 125cc. Deze werden echter vlotjes vervangen door ‘nieuwe’ rijders.

Iedere deelnemer aan deze stage was na deze drukke dag moe maar voldaan. Uitgekeken werd reeds naar de volgende stage die gepland is in de zomer. De weergoden waren ons goed gezind, want na de sneeuwbuien van woensdag was het donderdag vrij zonnig en lag het circuit er, zoals steeds in Lille, perfect bij.

Op naar de volgende stage. Opgelet: waarschijnlijk zullen er ook dan beperkende maatregelen zijn (corona). Dus diegenen die graag deelnemen, doe dit direct vanaf het moment dat de inschrijvingen zullen open zijn. Regel dan onmiddellijk uw inschrijving, vergunning, betaling,…

Dank aan KTM/Husqvarna/Gas Gas België om deze stages mogelijk te maken. Dit wordt zeer geapprecieerd door de rijdertjes.
Dank aan de coaches voor hun topadvies.
Dank aan MC Lille voor de hartelijke welkom die we daar steeds krijgen en voor het top geprepareerde circuit.
Dank aan de BMB/Motorsport Vlaanderen/FMWB om het extra administratieve werk accuraat, snel en flexibel uit te voeren zodat alle deelnemers correct verzekerd kunnen deelnemen.

Robert Gielis
BMB MX Jeugdcoördinator

Partners

Back to top button