Algemeen

Laten we samen de talenten van morgen ontwikkelen!

Marquez, Rossi, Dohan, Everts, Cairoli, Robert, Bou … namen die opwindend zijn, die zoveel passie oproepen! Maar wanneer zullen er meer Belgische rijders op de internationale podia staan? Het is duidelijk dat we, op te zeldzame uitzonderingen na, de Brabançonne nog maar weinig horen! Ons land is echter al lang een vruchtbare voedingsbodem voor motortalent! Ze zijn er zeker en vast, onze jonge goudhaantjes, en ze wachten gewoon om door te breken.

Het probleem? Het ontbreken van een structuur, het gebrek aan middelen en professionele ondersteuning om de weg naar de top te kunnen bereiken. Om onze toekomstige kampioenen een betere kans te geven, hebben we begin dit jaar het ‘Belgian Motorcycle Fund’ opgericht. Dit fonds is ondergebracht bij de Koning Boudewijnstichting. Haar missie is de beoefening van de motorsport op hoog niveau voor iedereen mogelijk te maken.

De eerste actie was de lancering van de Belgian Motorcycle Academy, in nauwe samenwerking met de FMWB, het Circuit Jules Tacheny en Zelos / MIG. Een handvol jonge talenten tussen 7 en 17 jaar hebben zo gedurende enkele maanden kunnen genieten van coaching en professionele training. Ze groeien en ontwikkelen zich, en vergroten zo hun kansen om deel te nemen aan kampioenschappen op wereldniveau.

In 2020 verwelkomde de Belgian Motorcycle Academy 6 jongeren, van wie er al 2 hebben kunnen deelnemen aan de Northern Talent Cup, een eerste stap naar de competitie op het hoogste niveau. Een van hen, Lorenz Luciano, eindigde op de 2e plaats overall, wat het nut van de Academie aantoont! De Academy zal geleidelijk verder worden uitgebreid, afhankelijk van de budgetten, naar andere motorsport takken zoals Supermoto en de off-road disciplines.

Dorna

Dit nieuwe initiatief in België werd inmiddels gelauwerd door Dorna, de organisator van MotoGP en SBK en maakt nu deel uit van het Road to MotoGP-programma! En het is nog niet voorbij. De Academie is multidisciplinair. In 2021 lanceert de Academy een Supermoto-cursus en voegt ook nog MX- en Pocketbike-cursussen toe aan het programma!

Belastingvoordeel

Vandaag kan ook u zich bij ons aansluiten en de situatie in België helpen veranderen door het Belgian Motorcycle Fund te steunen met een gift die – een goede daad komt nooit alleen – uw belastingen zal verlagen. U krijgt een belastingvermindering van 60% (in plaats van traditioneel 45%) voor elke schenking die vóór 31 december 2020 wordt gedaan, dankzij een speciale maatregel die door de overheid is ingevoerd om stichtingen en verenigingen te helpen na de gezondheidscrisis.

Een gift van 100 € kost u dus slechts 40 € netto. Giften kunnen gebeuren op volgende rekening op naam van de Koning Boudewijnstichting: BE10 0000 0000 0404 (BIC: BPOTBEB1) met als mededeling: *** 019/2150/00081 ***

Elke schenking vanaf 40 € geeft recht op een fiscaal attest. Dit attest wordt jaarlijks verzonden, via de Koning Boudewijnstichting, aan de rekeninghouder die de gift betaalde.

Laten we samen de talenten van morgen laten doorgroeien!

Alvast bedankt voor uw steun!

Namens het Belgian Motorcycle Fund
Didier Frérot, FMWB voorzitter

Partners

Back to top button