Toerisme

De Nationale toerkalender 2021 is er!

De Commissie Motorrijden in de Vrije Tijd heeft de nationale toerkalender 2021 samengesteld. Onze toerrijders zullen volgend jaar aan 62 toeristische treffens kunnen deelnemen. Elke organisatie staat garant voor een hartelijke verwelkoming, een prachtige rondrit en een hapje en drankje nadien. De dag wordt afgesloten met de feestelijke prijsuitreiking. Uiteraard zal de huidige corona crisis nauw opgevolgd worden en zal er ook nog in 2021 een corona protocol van toepassing zijn.  Hopelijk kan er, mits een kleine inspanning van alle deelnemers om zich aan de voorziene veiligheidsmaatregelen te houden, een mooi toeristisch seizoen 2021 worden georganiseerd.

Enkel de Vriendschapsrit zal ook in 2021 niet kunnen plaatsvinden. Een dergelijk grote organisatie vraagt veel voorbereiding en de huidige crisissituatie laat dit niet toe. Laten we alvast van de editie 2022 een schitterend evenement maken! Er zal tijdens het Hemelvaartweekend in 2021 een internationaal treffen worden ingepland.

De internationale treffens van KVAMC Gijverinckhove (27-28-29 / 08), MC Hoeselt (9-10-11 / 07) en MTC Welkenraedt (4-5 / 09) zijn treffens die deel uitmaken van de FIM International Touristic Meeting Challenge. De BMB Ronde, de jaarlijkse klassieker op 5 en 6 juni, werd ingeschreven op de nieuwe FIM touring Endurance kalender.  MC L'équipe staat in van de organisatie van het vertrek en aankomst in Sombreffe.

De commissie keurde gisteren ook de klassementen 2020 goed. Gezien er slechts 7 treffens hebben kunnen plaatsvinden worden wel enkel titels van beste piloot/passagier/club toegekend. Alle licentiehouders hebben nog tot 30 november de mogelijkheid een eventuele klacht in te dienen via het contactformulier. Gezien de huidige gezondheidscrisis zal een traditionele prijsuitreiking uiteraard niet kunnen plaatsvinden. Er wordt momenteel gezocht naar een alternatieve oplossing in functie van de evolutie van de crisis.

Raadpleeg hierna:

– BMB toerkalender 2021 

– BMB toerklassementen 2020

Partners

Back to top button