Algemeen

Sportkampioenen 2020 in de bloemetjes gezet bij aanvang seizoen 2021

Ondanks dit erg moeilijke seizoen 2020, konden er toch in een aantal disciplines een of meerdere wedstrijden plaatsvinden waardoor 12 piloten/passagiers de titel van Belgisch kampioen 2020 en 31 rijders de titel van Beste rijder 2020 konden behalen. Op internationaal niveau kon ons land 4 FIM en 4 FIM Europe medaiiles binnenrijven.

De zilveren medaille van Jago Geerts in het Wereldkampioenschap MX2 en de historische bronzen medaille van Antoine Magain in het Wereldkampioenschap Enduro E1 steken er bovenuit. Ook het Belgisch duel in de Enduro World Cup Open 4T tussen gouden medaille winnaar Dietger Damiaens en zilveren medaille winnaar Mathias Van Hoof was een schitterend spektakel en een opsteker voor de Belgische enduro sport. 

De nieuwe Northern Talent cup georganiseerd door MotoGP promotor Dorna, gaf Lorenz Luciani (zilver) de kans om zijn talenten aan de internationale wegrace wereld te laten zien. Dat belooft voor de toekomst!

Dikke proficiat aan alle laureanten 2020!

Prijsuitreiking 

Gezien de huidige gezondheidscrisis is het uiteraard onmogelijk om een 'klassieke' prijsuitreiking te organiseren. Daarom werd beslist de prijzen aan de nationale laureaten tijdens de eerste wedstrijd van elke discipline in 2021 uit te reiken. Elke laureaat zal hiervoor nog een aparte uitnodiging ontvangen.

Hieronder vind je de volledige kampioenenlijst 2020.

Sportseizoen 2021

De werkgroepen zijn ondertussen volop bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen 2021. Onze organisatoren hebben al laten weten klaar te zijn om in 2021 mooie wedstrijden aan de rijders aan te bieden. Zij hebben de mogelijkheid tot 15 december om hun kalenderaanvragen in te dienen. De sportkalender 2021 zal dan tussen 16 en 20 december worden gepubliceerd. Het Corona protocol voor de organisatie van sportwedstrijden zal worden aangepast aan de situatie van de crisis bij de start van het nieuwe seizoen.

Laten we de huidige veiligheidsmaatregelen goed opvolgen zodat we in 2021 opnieuw een mooie seizoen mogen beleven!

Partners

Back to top button