Enduro

Internationale Zes Dagen Enduro uitgesteld naar 2021

Na overleg tussen de FIM, de FMI en het lokale organisatiecomité van de 2020 FIM International Six Days of Enduro (ISDE) en de FIM Enduro Vintage Trophy (EVT) werd naar aanleiding van de situatie met het Corona virus (COVID-19) en de daarbij horende beperkingen beslist om deze wedstrijden uit te stellen tot dezelfde periode in 2021.

Hoewel de ISDE slechts eind augustus, begin september van dit jaar in Italië ( tussen Lombardije en Piemonte) zouden plaatsvinden, zijn er te veel elementen die het noodzakelijk maakten om nu reeds een beslissing te nemen over de 95ste editie van het oudste evenement op de internationale FIM-kalender.

Het jaarlijkse off-road-evenement trekt jaarlijks honderden deelnemers uit meer dan dertig landen over de hele wereld. Zij hebben een aantal maanden nodig voor de uitgebreide reis- en logistieke plannen te maken.

Bovendien vereist de ISDE maanden aan voorbereidende werken aan het lange parkoers, waarbij de toelatingen van verschillende lokale autoriteiten vereist zijn.

Op basis van deze elementen besloten de FIM, de FMI en het lokale organisatiecomité dat in het belang van alle partijen en om ervoor te zorgen dat de ISDE haar plaats blijft behouden als een van de belangrijkste wedstrijden op de off-road kalender, een uitstel de enige correcte beslissing is.

De 95ste editie van de FIM International Six Days of Enduro zal nu plaatsvinden van 30 augustus tot 4 september 2021 met de 5de editie van de FIM Enduro Vintage Trophy van 2 tot 4 september tussen Lombardije en Piemonte in Italië.

 

Partners

Back to top button