Classic Bike

Bikers’ Classic 2020: in Francorchamps, zoals vroeger!

Een goede drie maanden verwijderd van de Bikers'Classics 2020 en ondanks de onzekerheid die het coronavirus met zich meebrengt, blijft DG Sport verder werken aan haar evenement omdat er binnenkort weer betere tijden zullen aanbreken… In afwachting, een flashback…

Het was de tijd van de ronkende en rokende tweetakten. De tijd ook van de grote Engelse eencilinders met kleppen, die bekend stonden om hun indrukwekkende uitlaatgeluid en een nooit eerder gehoorde melodie produceerden. Tijdens deze decennia waren er nog de 4-takt multicilinders die in de toeren gingen tot het oneindige. In de loop van de jaren, met de twee, drie, vier, vijf, zes of zelfs acht cilinders, speelden we een totaal andere akoestische symfonie, met nog meer bedwelmende tonen! Die ambiance, vonden we elk jaar terug, op de eerste zondag van juli in Francorchamps, op wat iedereen het 'mooiste circuit ter wereld' noemt!

Overdreven? Zeker niet! Het circuit dat door één van de mooiste heuvelachtige streken van de Ardennen loopt, is uniek in zijn genre, al is het maar omwille van de Raidillon. Een unieke en snelle bocht die een indrukwekkend hoogteverschil heeft. Het publiek dat zich onderaan de Raidillon bevindt heeft de indruk dat na de afdaling naar de Eau Rouge en de linkse bocht, wanneer de piloten hun machine omgooien om de rechtse bocht in te gaan, ze precies een muur moeten opklimmen, zo sterk is de stijging.

In 2020, tijdens het eerste weekend van juli, zullen we deze fantastische sfeer van weleer tijdens de belle epoque van de motorsport en de Grand Prix van vroeger opnieuw beleven, een gigantisch motorfeest. Op 3, 4 en 5 juli zal Francorchamps opnieuw "the place to be'" zijn voor alle liefhebbers van motoren.

Wie ooit op het Ardeense circuit de overwinningen van Surtees meemaakte, of van Hailwood, Agostini en nog anderen, wil die tijd opnieuw beleven. En zij krijgen de kans om die motoren van toen opnieuw in actie te zien. Wie deze feeërieke tijden niet heeft meegemaakt kan ze ontdekken, dat eerste weekend van juli, met een hoop racemotoren die het Francorchamps van weleer illustreren.

De Bikers'Classics, georganiseerd door DG Sport, die dit jaar aan hun zestiende editie toe zijn, zijn een fantastisch feest gespreid over drie dagen op en rond het circuit van Spa-Francorchamps. Een feest dat wordt aangevuld met de "4 Hours of Spa Classic", en andere races die tal van oude motoren verenigen. En dan hebben we het nog niet gehad over de immer spectaculaire sidecars.

De Bikers'Classics zijn niet alleen races, maar ook tentoonstellingen in de paddocks, met heel wat materiaal om te ontdekken en historische motoren die de gloriejaren op het circuit van Spa-Francorchamps illustreren.

Meer info: https://fmb-bmb.be/nl/event/bikers-classics-4-hours-european-series-0

 

 

Partners

Back to top button