Enduro

ISDE : België 5de junior, 10de World Trophy en laureaat Watling Trophy

De 93ste editie van de Six Days International Enduro (ISDE) eindigde deze zaterdag op een overwinning van de VS. De Amerikanen wonnen voor titelhouders, de Australië en Italië. De laatste overwinning van de Verenigde Staten in de ISDE ging terug naar 2016. Ondanks de opgave van Jerome Martiny na een zware val tijdens de vierde dag van de race, wisten de Belgen de top-10 te bereiken. Frankrijk moest zich tevreden stellen met een 6de plaats.

Maar de top-10 plaats van de Belgen (Jerome Martiny, Jeremy Herinne, Gauthier Lillo, Matthias Van Hoof) in de World Trophy is niet de enige reden tot vreugde voor het Belgische team op het einde van deze zware week in Portimao. In de Junior Trophy zetten Mika Vanderheyden, Erik Willems en Antoine Magain België immers op een schitterende 5de plaats.

Tot slot, als kers op de taart, zijn hun prestaties niet onopgemerkt gebleven en werden ze door de internationale federatie beloond met de "Watling Trophy", de trofee voorbehouden voor het nationale team dat de mooiste progressie maakte. De laatste keer dat ons land deze onderscheiding mocht ontvangen was in 1995 in Polen (Jelenia Gora).

Proficat aan het ganse team !

UITSLAG BELGEN

Junior team: 5de plaats

  • Antoine Magain 17de scratch, 8ste E2 – Gouden medaille
  • Erik Willems 23ste scratch, 10de E2 – Gouden medaille
  • Mika Vanderheyden 64ste scratch, 22ste E1 – Bronzen medaille 

World Trophy team: 10 de plaats

  • Mathias Van Hoof 52ste scratch, 21ste E2 – Gouden medaille
  • Jeremy Herinne 64ste scratch, 22ste E1 – Zilveren medaille
  • Gauthier Lillo 70ste scratch, 21ste E3 Zilveren medaille

Club:

Jaimy Van Hamme 118ste scratch club 61ste club E2

Dimitri Persoons moest opgeven op de 2de dag (aankomst buiten tijd) en Jerôme Martiny werd gekwetst na een zware val op de 4de dag. Na ziekenhuisopname, kon hij alsnog het team vervoegen. 

EINDKLASSEMENT ISDE 2019

1. USA; 2. Australie; 3. Italie; 4. Spanje; 5. Finland; 6. Frankrijk; 7. Duitsland; 8. Zweden; 9. Portugal; 10. België;…

EINDKLASSEMENT  JUNIOR TROPHY 2019

1. Australie; 2. USA; 3. Spanje; 4. Portugal; 5. België;..

Volledige uitslag

Foto's: Serge Marlier

Partners

Back to top button