Enduro

ISDE dag 4: België 10de world trophy en 7de junior team

In de World Trophy veranderde er vandaag niets op de modderige en fysiek zware vierde dag van de ISDE. De VS blijven daar stevig in het zadel terwijl België een plaatsje verloor en Jerome Martiny moest opgeven. Dat werd echter goed gemaakt door onze juniors die van 8 naar 7 stegen! 

Voor de Franse topjunior Theo Espinasse (Sherco) was het een dag om vlug te vergeten. Espinasse’s blok gaf de geest waardoor de Fransen meteen KO gingen in de Junior Trophy. Van Belgische zijde was Jerôme Martiny de pechvogel van de dag. Jerome raakte zwaar geblesseerd aan de lies die afgescheurd werd na een valpartij en moest worden geopereerd. Morgen zou Martiny naar huis keren, hiermee is Team Belgium’s World Trophy formatie haar joker kwijt.

De typisch Belgische omstandigheden (regen en modder) leken onze rijders vleugels te geven. Ook vandaag zorgden Antoine Magain en Erik Willems voor bevestiging. Magain klasseerde zich als 14de in de scratch, P5 in E2 waar hij tweede junior was. Willems eindigde net buiten de top-20 als 24ste. En dat in amper zijn vierde(!) endurowedstrijd. Chapeau Erik!

Ondanks een lastige ochtend zette Mathias Van Hoof door. De ISDE debutant werd vandaag 54ste in de scratch (22ste in E2), Jeremy Herinne was 64ste. Een speciale vermelding gaat naar de jonge Mika Vanderheyden.  Gisteren ging Mika door een helletocht toen hij zwaar ten val kwam op zijn hand en been. Met veel pijn reed hij verder en ook nu verbeet de derde Belgische Junior dapper de pijn. Uitrijden is het doel, nog twee dagen knokken.

Tekst: mxmag.be
Foto's: Serge Marlier

 

Partners

Back to top button