Algemeen

De BMB trainingsvergunning, je garantie om goed verzekerd te zijn op training!

Met het begin van de lente gaan ook de vrije circuittrainingen van start. AMC Rac Junior Liège organiseert op zaterdag 30 maart een vrije trainingsdag in Mettet en nadien volgen nog talrijke track days op de diverse circuits in België (Francorchamps, Zolder, Mettet) en het buitenland (Croix-en-Ternois, …). Ook de off-road rijders die geen interesse hebben in de competities trekken naar de MX circuits in België en de buurlanden om er van hun motor te genieten.

Rijders die vrij willen gaan trainen (geen competitie) en daarbij goed verzekerd willen zijn, kunnen hun trainingsvergunning aanvragen via de toepassing My FMB-BMB. Er is de trainingsvergunning ‘circuit’ voor de snelheid, supermoto of classic bike rijders die gaan trainen op permanente snelheid circuits en de trainingsvergunning ‘Off-road’ voor de motorcross, enduro of trial rijders die trainen op off-road circuits (motorcross, trial, enduro). De aangeboden individuele verzekering voldoet aan de normen opgelegd door de Vlaamse overheid voor erkende sportfederaties.

Kies je het niveau Europe Open dan ben je op alle Europese circuits gedekt tegen persoonlijke ongevallen (extra dekking reisbijstand). Je kan ook de optie ‘BA’ (Burgerlijke Aansprakelijkheid) onderschrijven om tevens je aansprakelijkheid t.a.v. derden te dekken in geval van een ongeval waarbij bv. een toeschouwer is betrokken. Deze dekking is van toepassing in België, Nederland en Frankrijk. Dankzij een akkoord met de Franse bond (FFM) hoef je in dat geval in Frankrijk geen ‘FFM Circuit Pass’ meer aan te kopen. Je krijgt hiervoor een bijzonder attest dat je moet tonen bij je inschrijving ter plaatse. In Nederland verplicht de KNMV spijtig genoeg wel nog de aankoop van een extra basislicentie.

Motorsport, zowel competitie als vrije training, houdt spijtig genoeg altijd een zeker risico op ongevallen in. Zorg dus dat je degelijk bent verzekerd en onderschijf snel je trainingsvergunning ! Download nu de app My FMB-BMB via volgende link: My FMB-BMB

Rijders die een competitie vergunning hebben onderschreven zijn steeds verzekerd tegen persoonlijke ongevallen op training. Ook zij kunnen via de app kiezen om de optie BA te onderschrijven.

Inschrijven voor de vrije trainingen op 30 maart in Mettet:  http://www.racjunior.com/Roulage.html

Partners

Back to top button