Supermoto

Vergunningsaanvragen en info supermoto seizoen 2019

De vergunningen supermoto 2019 kunnen via de digitale toepassing My FMB-BMB worden aangevraagd. Belangrijkste nieuwigheid is dat de categorie debutanten beperkt wordt voor rijders van 15 tot 29 jaar oud. Er zal ook nog een nieuwe Minimotard klasse worden opgericht. De nodige info en vergunningsaanvragen voor deze klasse zullen later worden gepubliceerd.

Vanaf 2019 zal er enkel een Europe Open vergunning worden uitgegeven die de nationale vergunning vervangt. Hierdoor zullen alle rijders kunnen deelnemen aan wedstrijden ingeschreven op de BMB kalender en de FIM Europe Open kalender.

Alle BMB vergunninghouders supermoto zijn individueel verzekerd (persoonlijke ongevallenverzekering) :

  • voor hun deelname aan wedstrijden ingeschreven op de BMB kalender  (in België en in het buitenland)
  • voor hun deelname aan wedstrijden in het buitenland ingeschreven op de Open kalender van FIM Europe (website www.fim-europe.com – rubriek sport – Supermoto – open calendar)
  • voor hun deelname aan vrije trainingen in België en in het buitenland

Een optie Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) kan worden onderschreven geldig tijdens trainingen op permanent circuit in België, Nederland en Frankrijk. Hierdoor dient er voor de trainingen in Frankrijk geen ‘Pass circuit’ te worden aangekocht bij de FFM. Er wordt een specifiek attest bij de vergunning afgeleverd.

Rijders die reeds vorig jaar een vergunning hadden, lanceren de toepassing My FMB-BMB en bevestigen de automatische update om over de laatste versie te beschikken. Kies ‘Inloggen’ en vul je gebruikersnaam (e-mail adres) en het door jou gekozen wachtwoord in. Kies je club, controleer je vooraf ingevulde gegevens en klik op 'Vraag een nieuwe vergunning'.

Als je geen vergunning hebt gehad in 2018, klik je op ‘Nieuwe vergunninghouder’. Als je My FMB-BMB nog niet op je laptop/desktop hebt staan, klik dan hier.

We vragen aan alle rijders om aandachtig de info seizoen 2019 te lezen. Hierin staat belangrijke info over de categorieën/klassen 2019, de koersnummers en de nieuwigheden voor 2019.

 

 

Partners

Back to top button