Motorcross

Deelnemen aan het Europees Kampioenschap 65cc en 85cc

Het Europees Kampioenschap motorcross 65cc en 85cc zal in 2019 ook in België langskomen. Op 20 en 21 april organiseert GP Limburg in Lommel de tweede EK manche. Met haar uitgebreide ervaring als organisator van de MXGP kunnen de jonge talenten alvast uitkijken naar een professioneel georganiseerde wedstrijd op een perfect voorbereide omloop.

Het EK 65cc en 85cc zal in 2019 uit 5 wedstrijden bestaan en wordt op 6 en 7 april geopend in het Slovaakse Velke Uherce. Volgens onze vertegenwoorigder binnen de FIM Europe motorcross commissie, Peter Goris,  zullen de deelnemers er alvast een schitterend circuit voorgeschoteld krijgen. Tijdens het laatste weekend van de Paasvakantie is er dan de Belgische manche in Lommel gevolgd op 11 en 12 mei door Slagelse in Denemarken. Op 25 en 26 mei gaat het richting Reutlingen (Duitsland) een niet onbekend circuit waar ook regelmatig ADAC wedstrijden plaatsvinden. De laatste wedstrijd tenslotte vindt plaats in Arnhem (Nederland) op 15 en 16 juni. De 10 best gerangschikte rijders van elke Europese zone kunnen nadien nog aan de finale deelnemen in het kader van de MXGP in Loket op 27 en 28 juli.

In de 65cc klasse kunnen rijders deelnemen van 8 tot 12 jaar oud en in de 85cc van 11 tot 14 jaar oud.

Hoe inschrijven?

Als je aan alle of zelfs maar een paar wedstrijden wil deelnemen dien je naast je gewone Europe Open motorcross vergunning ook een FIM Europe EK Motorcross (65cc/85cc) te onderschrijven. Als je enkel in Lommel wil meerijden kan je ook een FIM Europe EK dagvergunning (1 event) nemen.

Bezorg ons via het contactformulier op deze website de gegevens van je zoon of dochter (naam, voornaam, adresgegevens, e-mail en categorie). Op het ogenblik dat het FIM Europe entry form beschikbaar is zullen we dit inschrijvingsformulier met alle bijkomende info via e-mail versturen zodat de inschrijvingen kunnen worden geregeld. Tenminste 1 maand voor elke wedstrijd dient de inschrijving in orde te zijn.

Link kalender FIM Europe: http://www.fim-europe.com/motocross-snowcross/ (ons land zit in de Noord-west zone)

Partners

Back to top button