Algemeen

De BMB sportkalender 2019 is er!

Het BMB kalendercomité heeft de sportkalender 2019 samengesteld. Er worden 81 sportmanifestaties aan de BMB sportvergunninghouders 2019 aangeboden. Het seizoen start op 24 februari met de opening van het Belgisch Kampioenschap motorcross in Lommel en eindigt op 10 november met de trial in Bergen.

Het Belgisch Kampioenschap Motorcross (solo) wordt verreden over 11 wedstrijden. De samenwerking met de VLM/JMS bond wordt verder uitgebreid. De BMB vergunninghouders zullen tijdens deze wedstrijden punten kunnen verdienen voor het BK. Bovendien zullen, op de data dat er geen wedstrijd op de BMB kalender is voorzien, alle BMB vergunninghouders met hun vergunning kunnen meerijden bij de VLM/JMS wedstrijden. Ook de VLM/JMS rijders zijn welkom op de BMB wedstrijden. Wanneer er samenvallende wedstrijden zijn heb je wel een afvaardiging nodig van jouw federatie. De kalender wordt aangevuld met een wedstrijd van het Europees Kampioenschap 65cc en 85cc, 2 Grote Prijzen Motorcross zijspannen en de Belgische Grote Prijs MXGP/MX2. Het motorcross seizoen wordt afgesloten met de Interbonden wedstrijd en de Coupe de l’Avenir in Baisieux. De wedstrijden die zullen meetellen voor de Belgian Masters of motocross zullen later worden bekendgemaakt.

In de snelheid wordt de BeNeCup competitie omgevormd naar een BeNeLux trophy voor de supersport en superbike klassen. Alle wedstrijden in België, Nederland en Luxemburg waar deze klassen zullen rijden komen in aanmerking voor deze trophy. Een andere belangrijke nieuwigheid is het nieuwe Belgisch Kampioenschap Endurance met 3 races op de Nurgburgring en de 6 Uren van Spa. Er wordt opnieuw samengewerkt met de KNMV en de Klassik MS organisatie om tot een mooi gevulde en gevarieerde kalender te komen.

Voor de Classic Bike rijders wordt een gelijkaardig programma als in 2018 aangeboden. In de supermoto zijn er opnieuw 5 Benecup wedstrijden in Nederland en 5 Benecup en BK wedstrijden in België. Het seizoen wordt traditioneel afgesloten door de Superbiker.

Het Belgisch Kampioenschap enduro bestaat voorlopig uit 12 wedstrijden waarvan 4 in samenwerking met Franse clubs en 8 wedstrijden in België. Er zullen voor een aantal klassen ook nog wedstrijden in Nederland worden toegevoegd in overleg met de KNMV.

De Belgian Endurance-cross wedstrijden worden alsmaar populairder en dat kan je ook merken aan de kalender met liefst 9 wedstrijden, 5 in België en 4 in Noord-Frankrijk. We herinneren eraan dat deze wedstrijden toegankelijk zijn voor motorcross, enduro, BEX en supermoto vergunninghouders!

Momenteel staan er 9 trial wedstrijden op de kalender en de 3 speedway wedstrijden georganiseerd door de dynamische SpeedwayClub Helzold.

Bezoek onze website of like onze facebook pagina om steeds op de hoogte te blijven van eventuele datumwijzigingen of nieuwe wedstrijden!

Raadpleeg de kalender 2019 onderaan deze pagina.

 

Partners

Back to top button