Motorcross

Belgische zijspan GP: winst voor Bax-Stupelis, goeie zaak voor Vanluchene-van den Bogaart

De organisator, van de Belgische zijspan Grand Prix, Maasland Motorsport events, werd met een talrijk opgekomen publiek en mooie races beloond voor het harde werk van de afgelopen maanden. Veel lof van de internationale jury voor al het werk aan het zware zandcircuit zodat de zijspannen voor een schitterend spektakel zorgden. Het Lommelse zand blijft uiteraard erg zwaar voor zowel mens als machine.

De Nederlanders bewezen opnieuw hun sterkte in het zand met winst voor Bax/Stupelis in de eerste reeks. In de tweede reeks waren Willemsen – Bax die in de eerste reeks met pech kregen af te rekenen als eerste weg en zij zetten iedereen op grote achterstand om autoritair de tweede reeks te winnen voor Bax-Stupelis die wel de GP zege behaalden.

En de Belgen?

WK leiders Vanluchene – Van Den Bogaart kenden met een vijfde plaats in de eindstand een iets mindere dag maar gelukkig voor hen was dat nog meer het geval voor hun naaste concurrenten Hermans-Musset die slechts 22ste werden. Hierdoor lopen Vanluchene – Van Den Bogaart zelfs nog verder uit in de WK tussenstand.

Wel een opsteker voor Arne Dierckens-Luc Rostingt die voor eigen publiek hun eerste podiumplaats behaalden.

Uitslag:https://speedhive.mylaps.com/Events/1547780

Foto's: Kabouter Trek

Partners

Back to top button