AlgemeenToerisme

5 mooie motorroutes in België

België is een goed land om met de motor te rijden, met prachtige natuur en steden met een uniek karakter raak je er niet snel uitgekeken. Uit alle motorroutes hebben we de onderstaande 5 geselecteerd. Elke route heeft zijn eigen kenmerken en welke route het beste bij je past, zal afhangen van je voorkeuren. Ben je iemand die gek is op natuur dan is het een goede optie om door de Ardennen te rijden terwijl iemand die steden en dorpen wilt bezichtigen beter in de buurt van Kortrijk kan rijden.

Rijden langs Heulebeek en Leie vanuit Kortrijk

Met een afstand van slechts 35 km is dit de kortste route in dit overzicht. De route begint en eindigt in Kortrijk, en brengt je langs veel bezienswaardigheden zoals een molens, het kasteel van Moorsele en verschillende binnensteden. Vanaf het centrum van Kortrijk ga je richting het noordwesten naar de eerst molen. Hiervandaan ga je naar het westen, door Gullegem naar Moorsele. Ten westen van Moorselen sla je af richting het zuiden waarna je het pad volgt richting het oosten, hier kom je de tweede molen tegen. Via Wevelgem en Bissegem rijd je langs de Leie weer naar Kortrijk.

De Dijlevalleiroute (60 km)

Deze route ten noordwesten van Brussel, brengt je langs de Dijle en kanaal Leuven-Dijle. De route begint bij Bezoekerscentrum Mechels rivierengebied in Muizen. Hiervandaan ga je naar het zuidoosten en kom je vlak langs Haacht en Rotselaar. Je volgt de Dijle helemaal tot aan de rand van het centrum van Leuven, waar je omkeert om het kanaal Leuven-Dijle te volgen richting het noordwesten. Dit stuk van de route brengt je door Tildonk en Boortmeerbeek. Omdat je langs de rivier en het kanaal blijft voor het overgrote deel van de route hoef je weinig op de kaart te kijken.

Met de motor van Vielsalm naar Spa

Dit is ook een prachtige route door de Belgische Ardennen. Je begint de route in Vielsalm en gaat richting het noorden, door Petit-Halleux en Daromont naar Bergeval. De prachtige natuur wordt afgewisseld met authentieke dorpen. Vanaf Bergeval rijd je door Trois-Pont naar Stavelot. Nu ga je naar het noorden, helemaal tot aan het dorpje Hockai, waar je linksaf slaat om via cokaifagne en Nivezé in Spa uit te komen. Ondanks dat de dorpen en steden op de route prachtig zijn, gaat het niets boven de eindbestemming. Spa is één van de mooiste steden van België waar je je ogen uitkijkt.

Door de Ourthevallei van de Belgische Ardennen

Wil je juist in het noorden van de Ardennen beginnen, dan is deze route een goede keuze. Deze route begint in het centrum van Liège (luik) en laat je het grootste gedeelte van de route langs de Ourthe rijden richting het zuiden. De afstand van deze route is 95 kilometer, waardoor het belangrijk is je goed voor te bereiden. Je rijdt langs de Ourthe helemaal naar Hotton, waar je afslaat naar Marche-en-Famenne. In Hotton kom je langs de grotten van Hotton, wat een echte aanrader is. Onderweg kom je ook door Durbuy, wat de kleinste stad van Europa is.

In de stille Kempen, op de purp’ren hei

Deze route van 60 km in het Noorden van België is totaal anders dan de voorgaande routes, maar zeker niet minder leuk. Je start in Kalmthout en maakt een rondje via Essen, Nieuwmoer, Wuustwezel en Gooreind.

Extra tips

Als je deze motorroutes gaat afleggen is het wel belangrijk dat je goed voorbereidt op pad gaat:

  • Kies een goed slot zodat je jouw motor veilig kunt wegzetten, een kettingslot is dan bijvoorbeeld een goede optie.
  • Kies een goede motorhelm zodat je veilig op de motor zit, de Shark Raw is een bijvoorbeeld een uitstekende keuze.
  • Plan je routes goed uit, zo kan je lekker doorrijden en hoef je niet telkens te stoppen
  • Neem genoeg eten en drinken mee, zo voorkom je dat je moe en hongerig wordt

Ga lekker de weg op en geniet van deze prachtige motorroutes!

Tekst (advertorial)  aangeboden door helmonline.nl

Partners

Back to top button