Enduro

Alles wat u moet weten over de 3 enduro-wedstrijden in Frankrijk!

Ook dit jaar zal de samenwerking met de Franse enduro-organisatoren van de liga ‘Grand Est’ worden voortgezet. Op 29 april worden de BMB enduro vergunninghouders verwacht in Douzy, op 27 mei is er de wedstrijd in Rocroi en op 28 en 29 juli in Vagney, een nieuwe tweedaagse enduro wedstrijd. De drie wedstrijden ingeschreven op de BMB kalender zullen in alle categorieën worden in aanmerking genomen voor het Belgisch kampioenschap Enduro conform het BMB enduro reglement .

Inschrijvingsvoorwaarden:

De inschrijvingen dienen te gebeuren via de MotoTT.com website. (directe link: http://www.motott.fr/index.php/les-courses)

Inschrijvingen worden slechts goedgekeurd nadat de inschrijfgelden zijn betaald. De inschrijvingsprijs bedraagt 60 € per wedstrijddag. Belgische rijders moeten dit bedrag betalen met een creditcard (Visa, Mastercard, Maestro, enz …) op het moment van de inschrijving. Voor de piloten 50cc en girls, worden de inschrijfgelden door de organisatoren terugbetaald op het einde van de wedstrijden (gratis inschrijving zoals voorzien in het BMB reglement).

De BMB vergunninghouders die niet in het bezit zijn van een ‘internationale’ vergunning zullen tijdens de administratieve controles een supplement van 10 EUR moeten betalen. Dit bedrag dient te worden betaald aan de BMB afgevaardigde ter plaatse die aanwezig zal zijn tijdens de administratieve controles.

De inschrijvingen voor deze drie wedstrijden zullen uiterlijk drie weken vóór elke wedstrijd (Douzy 1 april!) worden afgesloten. In het geval dat het maximale aantal deelnemers vóór deze sluitingsdatum zou zijn bereikt, worden de inschrijvingen vroegtijdig beëindigd. Ten slotte moeten Belgische rijders die samen willen rijden zich tegelijkertijd inschrijven (inclusief betaling).

Verloop van de wedstrijden :

Administratieve controles :

Deze vinden plaats op zaterdagnamiddag en zondagochtend (OPGELET : enkel voor de laatkomers) voor de wedstrijden over 1 dag (Douzy en Rocroi) en op vrijdagnamiddag en zaterdagochtend (OPGELET : enkel voor de laatkomers) voor de wedstrijd in Vagney.

De piloten moeten het verzekeringsattest, het inschrijvingsbewijs van de motorfiets (opgelet: garageplaten verboden), hun rijbewijs (Opgelet: voorlopig rijbewijs verboden) aanbieden. De piloot die met een motorfiets rijdt die niet verzekerd / ingeschreven is op zijn eigen naam, zal een bewijs van uitlening van de verzekeringsmaatschappij en/of de firma die hem de motorfiets ter beschikking stelt, moeten leveren.

Technische controle :

De motorfiets zal moeten worden aangeboden door de piloot zelf. Hij zal op hetzelfde ogenblik als de motorfiets ook een helm en een rug bescherming moeten aanbieden die voldoen aan de laatste homologatienormen. OPGELET: er zullen geen uitzonderingen worden toegestaan.

Categorieën :

De uurgemiddelden zullen verschillend zijn volgens de diverse categorieën (Ligue1-2-3).

De Belgische piloten van de categorieën Inter, Beloften en Nationalen zullen tijdens de wedstrijden worden ingedeeld in Ligue 1

De Belgische piloten van de categorieën Junior, Gentlemen, Expert, 50cc en Girl zullen tijdens de wedstrijden worden ingedeeld in Ligue 2 (Opgelet: de piloten van de categorieën Girls en 50cc zullen volgens het uurgemiddelde van ligue 2 rijden maar het aantal ronden van ligue 3 afleggen.

De Belgische piloten van de categorie randonneur zullen tijdens de wedstrijden worden ingedeeld in Ligue 3.

Voor de wedstrijden wordt er een tankzone voorzien. OPGELET: de assistentie is ten laste van de piloot. De club zal niet zorgen voor het transport van brandstof en/of materieel.

Het bijzonder reglement van de wedstrijden zal raadpleegbaar zijn op de website motott.fr en beschikbaar op de Belgische wedstrijden voorafgaand aan de Franse wedstrijden.

Partners

Back to top button