Motorcross

Motorcross festival in Provinciaal Domein Puyenbroeck te Wachtebeke

Het weekend van 19 en 20 augustus wordt erg speciaal en uniek voor de Belgische motorcrosswereld. Het Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke maakt zich klaar om talrijke motorcross rijders en fans te verwelkomen voor een interbondenwedstrijd met zowel VJMO, FPCNA, MCLB als BMB vergunninghouders.

De FMWB club, AMC Evergem, en meer in het bijzonder haar dynamische  voorzitter, Walter Haentjens, is de drijvende kracht achter deze uitzonderlijke gecombineerde MCLB/BMB organisatie waar naast de vergunninghouders van beide federaties ook veel streekrijders verwacht worden die met een dagvergunning zullen kunnen meerijden. AMC Evergem werkt samen met de MCLB club, MC Samen sterk.

Op zaterdag 19 augustus bestaat het programma uit de jeugdwedstrijden van de VJMO en de FPCNA federaties. Op zondag 20 augustus zijn er dan de trainingen en wedstrijden van alle BMB en MCLB categorieën. We merken wel op dat in samenspraak met AMC Evergem / MC Samen sterk en als gevolg van de andere categorie indelingen deze wedstrijden niet zullen meetellen voor het Belgisch Kampioenschap. Het volledige programma zal weldra worden gepubliceerd.

AMC Evergem kreeg de volledige medewerking van het Provinciaal domein Puyenbroeck om op deze prachtige locatie een bijzonder mooie omloop te bouwen. Alle rijders, zowel BMB als MCLB, betalen bovendien enkel een democratische inkomprijs van 13 EUR en hebben recht op het BMB prijzenbarema.

We kijken uit naar de confrontatie tussen de Inters van de BMB en de MCLB en het wordt zeker interessant te zien welke federatie met de meeste prijzen mag terugkeren! In Puyenbroeck zullen trouwens ook de quads en zijspannen van de partij zijn.  Voor hen wordt er een apart prijzenbarema voorzien.

Praktische info:

  • GPS circuit: Kalverbrug – Verbindingweg Wachtebeke (domein Puyenbroeck)
  • Rennersprak geopend vanaf vrijdag 18/8 van 15u tot 23u, zaterdag 19/8 van 7u tot 23u en zondag 20/8 vanaf 7u
  • Inschrijvingen FPCNA/VJMO: vrijdag van 19u tot 20u30 ; zaterdag van 07u tot 8u.
  • Inschrijvingen BMB/MCLB: zaterdag van 20u tot21u30 en zondag van 7u00 tot 9u30
  • Programma zaterdag en zondag: oefeningen vanaf 7u45 en wedstrijden vanaf 10u40
  • Inschrijvingsgeld rijders : 0 EUR
  • Inkomgeld: 13 EUR (zowel rijders als toeschouwers)
  • Wedstrijden buiten kampioenschap – iedereen heeft de garantie om te kunnen rijden!

Meer info: http://www.fmb-bmb.be/nl/mx_event/motocross-solo-2

Partners

Back to top button