Motorcross

Jeremy Van Horebeek Kampioen van Vlaanderen!

Thuisrijder Jeremy Van Horebeek uit Lot zette de Motorcross in Gooik helemaal naar zijn hand! De Yamaha fabrieksrijder (2-1) haalde het in de BK manches van Kevin Strijbos (1-2). Ook in het afsluitende kampioenschap van Vlaanderen was ‘the Jerre’ de beste! Brent Van Doninck won overtuigend de MX2 dankzij twee manchezeges, telkens voor Jago Geerts.

De gloednieuwe omloop van AMC Dworp kende in ieder geval een geslaagde vuurdoop. Zowel door rijders als publiek werd de brede, natuurlijke omloop gesmaakt. In de opener bij de MX1 kreeg het publiek een bijzonder gretig Kevin Strijbos te zien. The kid moest wel op zijn tellen passen met de jagende Jeremy Van Horebeek. Jeremy hield de druk op de ketel maar was noodgezaakt even te stoppen door een probleem met zijn bril. Zo haalde Strijbos finaal toch nog zijn slag thuis. Een opsteker voor Kevin Strijbos één week voor de GP van Limburg! Jéremy Delincé, altijd sterk als het aan op komt op het zoeken van grip, reed naar een schitterende 3de plaats voor good old Steve Ramon en Jeffrey Dewulf. Ken De Dycker werd opgehouden in de start en moest van te ver terugkomen om een rol van betekenis te spelen.

Van Doninck versus Jago Geerts!

Brent Van Doninck was in het Kampioenschap van Vlaanderen de beste MX2 in het gemengde veld en kwam na een zwakke start toch nog terug tot de 7de plaats.

In de eerste MX2 manche kreeg Van Doninck flink weerwerk van Jago Geerts. Dat duel leverde leuke momenten op maar toch moest Jago de duimen leggen tegen de meer ervaren Van Doninck. In de tweede manche trok de Kemea-Yamaha rijder direct het laken naar zich toe. Geerts naderde wel maar door een val bovenaan was zijn kans verkeken. In beide manches was de tweede Belgische GP rijder in het veld, Nathan Renkens derde. Door het ontbreken van Thomas Covington die ziek had afgemeld en Calvin Vlaanderen, opnieuw gekwetst, lag het niveau bij de kwarliters wel een stuk lager dan in de MX1. De top vijf werd vervolledigd door de Spanjaard Oriol Cervera (4-6) en Kay Ebben (5-5)

Om vandaag de top-10 te halen in Gooik moest je al van goede huize zijn. Toch lieten de reguliere BK kopmannen zich niet onbetuigd. Zowel leider Dietger Damiaens -achtste in reeks twee- en Erik Willems -tiende in reeks 1- stonden uitstekend hun mannetje. Willems pakte in de BK eindstand één puntje meer! Damiaens eindigde in de Superfinale, pardon het Kampioenschap van Vlaanderen, 12de, Willems 13de. Om maar te zeggen dat de twee aan elkaar gewaagd zijn! Endurist Nick Triest liet voor eigen publiek zien dat hij het crossen nog niet verleerd is. Triest eindigde zowel in het BK dagklassement als in het Kampioenschap van Vlaanderen 11de.

Tweetakt-topper Erik Willems liet zich opnieuw positief opmerken!

Als we één klasse naast de Inters voor het voetlicht willen halen dan is het wel de 125cc Cup. Fantastisch om de tweetakten aan het werk te zien op een baan zoals die in Gooik. Killigan Delroeux won de twee manches maar in de eerste manche bod beloften Wannes van De Voorde en Lars Derboven flink weerwerk. Kortom mis deze jongens niet als u ze de komende weken aan het werk kan zien!

Tekst: mxmag

Foto's: Kabouter Trek

Partners

Back to top button