Motorcross

Aftellen naar de Belgische MXGP in Lommel

We tellen af naar komend weekend, 5 en 6 augustus, voor het hoogtepunt van het Belgische motorcross seizoen, de FIAT Professional MXGP of Belgium. De werken aan het Lommelse zandcircuit van Lommel zijn volop aan de gang. Het circuit zal immers een paar wijzigingen ondergaan waarvan de voornaamste de verplaatsing van de start. De ploeg van GP Limburg met ondermeer onze ex-WK toppers, Eric Geboers en Johan Boonen, zal ongetwijfeld weer een unieke organisatie opbouwen. Tickets kunnen nog steeds in voorverkoop worden bekomen via volgende link.

Uiteraard kijken we uit naar onze Belgen die alle steun van het thuispubliek zullen kunnen gebruiken. In de MXGP staat Clément Desalle knap tweede achter leider Antonio Cairoli. Jeffrey Herlings volgt echter slechts op 13 punten en zowel voor Cairoli als Herlings is het Lommelse zandcircuit hun achtertuin. Jeremy Van Horebeek liet gisteren in Gooik zien dat hij de goede vorm te pakken heeft en hopelijk kan hij dit doorzetten in Lommel. Vergeten we ook Kevin Strijbos, de winnaar van vorig jaar niet! Hij kan 'thuis' altijd wel wat meer.

In de MX2 klasse zijn de Belgen Julien Lieber (5de) en Brent Vandoninck (9de) die we in eigen land mee voorin verwachten.

Tenslotte komen in Lommel nog de EMX125 (met 5 Belgen), de EMX150 (met 4 Belgen) en de EMX300 klassen (met 16 Belgen) in actie.

Meer info: http://www.fmb-bmb.be/nl/mx_event/world-championship-mxgpmx2-0

Partners

Back to top button