Enduro

Dinant MC opent enduro seizoen in Mettet, Antoine Magain scoort eerste WK punten

Als gevolg van het uitstel van de wedstrijd in Hautrage, is het MC Dinant die op zondag 2 april a.s. het Belgisch Kampioenschap enduro opent in Mettet. De club is volop bezig met de voorbereidingen om alle enduro liefhebbers een mooie wedstrijd aan te bieden. De eerste start wordt gegeven naast het circuit Jules Tacheny om 9u30. Het totale parkoers heeft een lengte van ongeveer 60 km met 2 speciale proeven per ronde.

De eerste speciale proef bevindt zich in Hemptinne en zal iets korter maar technischer zijn als vorig jaar. GPS coördinaten: Rue de la Bataille à 5620 Florennes (Hemptinne) | 50.239470 4.546620.

De tweede speciale, ook in Hemptinne,  bevindt zich in een groot veld waar 2 jaar geleden 2 speciales waren uitgestippeld. Dit jaar zal er 1 langere speciale proef voorzien zijn. GPS coördinaten: Chemin de Robiepont à 5620 Florennes (Hemptinne) | 50.230172 4.548493.

De speciale proeven liggen in vogelvlucht slechts op een kleine km van elkaar. De rijders dienen een lus van ongeveer 10 km tussen de 2 speciale proeven te rijden met een uurcontrole voor de SP2. Ze hebben dus voldoende tijd om zich naar de speciale proeven te begeven.

Er wordt voor de toeschouwers zoals vorig jaar in Dinant ook een drone ingezet om de speciale proeven te filmen en op groot scherm de rijders te kunnen volgen

 

Antoine Magain

Vorig weekend ging het WK enduro van start in Finland. Antoine Magain vertegenwoordigt ons land in het WK enduro junior. In winterse omstandigheden (sneeuw en temperaturen van -5 tot 2 graden) behaalde hij op zaterdag na 12u30 wedstrijd, 460 verreden km en 15 afgelegde speciale proeven, een 18de plaats en op zondag een 15de plaats (7u20 en 11 speciale proeven). Zo behaalde hij dus mooi 9 WK punten!

Info enduro Mettet: http://www.fmb-bmb.be/nl/enduro_event/enduro-de-mettet

 

Partners

Back to top button