Motorcross

Welke jeugdtalenten nemen deel aan het Europees Kampioenschap 65 en 85cc??

Op zondag 2 april vindt de eerste wedstrijd van het Europese kampioenschap motorcross 65cc en 85cc plaats in Denemarken (Naestved). Dit kampioenschap verenigt de grootste Europese motorcross talenten. De kwalificatie wedstrijden worden verreden in 4 regionale zones. Ons land werd ingedeeld in de Noord-West zone waar er 5 wedstrijden op het programma staan (kalender). De beste rijders plaatsen zich voor de finale georganiseerd in het kader van de MXGP in Loket op 23 juli.

In de 65cc klasse hebben we volgende deelnemers: VERBURGH TROY, ECKERT OLIVER, ADAM MATHIS, COENEN SACHA en COENEN LUCAS

In de 85cc: EVERTS LIAM, VERBURGH TRAVIS (momenteel gekwetst), MOENS YORAN, MOORS UGO, WAUTIER LUCAS, ROMAN LEONARD (vanaf de 2de wedstrijd)

Al deze rijders maken deel uit van de BMB jeugdwerking onder leiding van bondscoach Yves Devlaminck.

MXMAG peilde bij Yves naar zijn verwachtingen voor het seizoen 2017: "In het EK 65cc hebben we 5 jonge talenten aan de start. De gebroeders Coenen staan bovenaan de affiche en hun doel is niet minder als de eerste plaats van onze zone en een top 5 tijdens de finale in Loket. Deze ambitie komt overeen met hun mogelijkheden. Lucas die in Nederland op een 85cc machine rijdt, zal door zijn leeftijd voor het EK in de 65cc klasse uitkomen. Voor nieuwkomers Mathis Adam en Troy Verburgh (zoon van freestyle specialist Jimmy Verburgh) zal 2017 een leerjaar zijn om volgend jaar voor een goed resultaat te kunnen rijden".

" In de 85cc zullen we een wat vreemd jaar krijgen want onze beste talenten zijn overgegaan naar de 125cc (Wannes van de Voorde, Lucas Adam, Romain Delbrassine, Emilio Vannieuwenhuize en Lars Derboven). Liam Everts maakt zijn intrede in het EMX85cc samen met Ugo Moors, Yoran Moens, Wautier Lucas, Travis Verburgh en Roman Leonard. Avo Tack zal een paar wedstrijden rijden. Een nieuwe generatie met veel ambities."

Op 4 en 5 april organiseert Yves Devlaminck de volgende BMB jeugdstage op het Noord-Franse circuit van Rozoy-sur-Serre.

 

Partners

Back to top button