Enduro

Schrijf je in voor de 2de editie van de Black Mountain Enduro

Op 23 oktober wordt op de mijnsite van Binche de tweede editie van de Black Mountain Enduro georganiseerd. Een dag voor alle off-road liefhebbers om hun passie ten volle te kunnen beleven, zowel voor competitieve als recreatieve rijders. De site van Binche is gelegen tussen Bergen en Charleroi en zal enkel toegankelijk zijn voor de deelnemers. Een mooie manier om het seizoen 2016 op aangename wijze af te sluiten. Het evenement is bovendien zowel toegankelijk voor de enduro als de motorcross piloten. De motorcross machines moeten enkel voorzien worden van enduro banden gehomologeerd door de FIM.

Er staan 7 wedstrijd types op het programma en er wordt in 4 klassen gereden: Gentlemen (zonder chrono), debutanten, ervaren rijders en experten. Je hebt telkens de keuze om de ritten op je eigen tempo te rijden of een snelle tijd trachten neer te zetten.

De 7 proeven op het prorgramma zijn:

    Black Mountain Enduro: twee speciale endurance proeven op een circuit uitgetekend door Fred Fiorentino op de terril van Binche
    Black Mountain Trail Track: een circuit enduro/mx
    Black Mountain Hell’s Peak: Een gechronometreerde klimkoers op de flank van de terril
    Black Mountain Snake: afwisseling van klim en afdalingen op de flanken van de terril
    Black Mountain Speedway: een speedway op de top van de terril
    Black Mountain Slalom : een behendigheidswedstrijd tussen de bomen

Op het einde van de dag zal de Black Mountain Enduro Trophy worden uitgereikt aan de rijder die het snelste was in de 7 proeven. Er worden ook prijzen voorzien voor zij die het scratch klassement wonnen in elke proef.

Voel je je niet op je gemak met een van deze wedstrijden? Geen probleem, je beslist zelf waaraan je wil deelnemen. Het doel is immers plezier beleven.

Er zijn 4 inschrijvingsniveaus

  •     Gentlemen voor alle motorrijders die hun passie willen beleven volgens hun eigen ritme, zonder chrono
  •     Debutanten voor liefhebbers die een chrono wensen
  •     Ervaren rijders met middelmatig technisch niveau
  •     Experts voor de ervaren rijders die zich 200% willen geven !

 
De inschrijvingsprijs bedraagt 135€ voor de categorie Gentlemen, zonder chrono, en 145€ voor de debutanten, ervaren rijders en experten.

Opgelet:
•    Vergunning verplicht (mogelijk ter plaatse te bekomen aan 24€)
•    15 jaar minimum
•    125cc minimum

Korting met de Bikers' Card!
Indien je deel uitmaakt van de Bikers'Card community, kan je genieten van 20 € korting op de inschrijvingsprijs! Om hiervan te genieten dien je je Bikers Card nummer in te geven bij je inschrijving en je kaart ter plaatse te tonen. Je geniet ook van deze korting bij je inschrijving ter plaatse. Er bestaat tevens de mogelijkheid om de Bikers' Card ter plaatse aan te kopen aan 29 € en onmiddellijk van de korting te kunnen genieten!

Alle info en inschrijvingen op http://www.blackmountainenduro.be/

Partners

Back to top button