Snelheid

Livio Loi met Leopard team in de Moto3

Eerder konden we al aankondigen dat Xavier Simeon een nieuw team heeft gevonden voor het Wereldkampioenschap Moto2 in 2017. Maar ook onze Moto3 vertegenwoordiger, Livio Loi, kon ons goed nieuws melden. Hij heeft voor 2017 een akkoord met het Leopard team, één van de topteams in het Moto3-gebeuren.

Livio is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen in de Moto3, momenteel op een Honda van het Nederlandse RW Racing GP BV. Dat het eigenlijk niet zo lekker loopt als iedereen zou willen is een feit, Livio komt momenteel net dat ietsje tekort om regelmatig te kunnen meedraaien met de absolute top. Maar Livio heeft inmiddels genoeg bewijzen getoond van zijn kunnen in zoverre dat hij momenteel gecontracteerd werd door het team van de 2015 kampioen, Danny Kent. Leopard maakt momenteel gebruik van KTM-motoren en maakt voor volgend jaar terug de switch naar de NSF2050R van Honda.

Voor volgend jaar gaan ze beroep doen op de diensten van Livio én Joan Mir, net zoals Livio pas 19 jaar oud en gebrandmerkt als één van de grootste talenten binnen het Moto3-gebeuren. Het Leopard-team loop dan ook over van ambitie, wij citeren:

Miodrag KOTUR, COO Leopard Racing: "Wij zijn zeer gelukkig met het hernieuwen van de samenwerking met Honda, het merk met het welke wij debuteerden en in 2015 kampioen werden. Dit jaar heeft Joan Mir bewezen een winnaar te zijn én we hebben er het vertrouwen in dat Livio Loi het net zo goed zal doen bij Leopard Racing. Samen met Honda gaan we er alles aan doen om onze beide rijders in de best mogelijke positie te brengen om voor de wereldtitel te vechten."

Tomonori SATO, HRC Manager of Race Operations Management Division: "We verwelkomen Team Leopard terug in de Honda Moto familie. Wij zullen ons best doen om hen te ondersteunen en we zijn er zeker van dat ze, dankzij hun professionele vaardigheden, volgend jaar goeie resultaten zullen behalen!"

Livio Loi: "Ik ben héél, héél gelukkig, voor mij is de overstap naar het Leopard Racing Team een droom die werkelijkheid wordt. Het team dat vorig jaar de kampioen leverde spreidt een hoge graad van professionalisme tentoon, samen zullen we volgend jaar goed werk leveren. Ik blijf evenwel alles geven tot het einde van het seizoen en na Valencia begint er een nieuw avontuur voor mij!"

Partners

Back to top button