Supermoto

De quads opnieuw op het programma van de supermoto wedstrijden

Op donderdag 21 januari kwam de werkgroep supermoto bijeen om een aantal laatste wijzigingen voor het seizoen 2016 te bespreken. Zo werd er op vraag van diverse organisatoren beslist om de quads te herlanceren. De organisatoren zullen verplicht worden om deze spectaculaire klasse op hun programma toe te voegen. Er werd een aangepaste timing opgesteld.

De organisator heeft wel de mogelijkheid deze klasse te schrappen indien er minimaal geen 10 rijders in orde zijn met hun inschrijving (formulier en betaling) op de in het bijzonder reglement voorziene inschrijftermijn. De reeds ingeschreven rijders zullen onmiddellijk worden verwittigd en hun reeds betaalde inschrijfgeld zal worden teruggestort.

Door het invoegen van de Quads werd de timing aangepast.  Voor de Debutanten/originals zullen nog steeds 3 races tellende voor het Belgisch Kampioenschap worden voorzien. Bij de derde reeks kunnen ook rijders uit de andere klassen die niet gekwalificeerd zijn voor de superfinale worden toegevoegd in functie van het aantal beschikbare plaatsen (prioriteit debutanten/originals) tot het maximum is bereikt in volgorde van aankomst in het gesloten park. De troosting wedstrijd zal worden geschrapt.

Het aantal deelnemers voor de Superfinale werd verhoogd naar 40 ( 16 Prestige + 2 gastrijders Prestige + 12 Euro-Nationalen + 10 Nationalen BeNeCup).

Het Belgisch Kampioenschap Nationalen & Debutanten/Originals zal uitsluitend voorbehouden zijn aan de Belgische (BMB) licentiehouders.

Het Belgisch Kampioenschap Euro-nationalen & prestige en quads blijft een open kampioenschap (BMB licentiehouders + buitenlandse licentiehouders).

In alle gevallen zullen de rijders die deelnemen met een dagvergunning geen recht hebben op punten/prijzen.

Regel dus snel je BMB jaarvergunning bij je regionale bond: vergunningsaanvraag supermoto 2016

Partners

Back to top button