Algemeen

Imagoschade door motorbendes

De Belgische motor clubs worden de laatste weken in een negatief daglicht gesteld door de talrijke berichten over de illegale praktijken van motorbendes zoals de Bandido's, Hells" Angels enz. . We menen dan ook dat het belangrijk is eraan te herinneren dat de gewone VMBB/FMWB motorclubs en hun leden mijlenver af staan van dit soort motorbendes.

De gewone motorrijders van onze 2 regionale bonden worden vaak over één kam geschoren met 'outlawbikers' als Bandidos of de Hell's Angels. "Ze hebben geen mitrailleurs, geen drugs, niets van dat alles", zegt Jos Driessen, voorzitter van de Belgische Motorrijdersbond. "Onze toerclubs organiseren mooie toerritten doorheen ons land die worden afgesloten met een hapje en een drankje. Onze motortreffens zijn een gezellige samenkomst van motorrijders die volop wensen te genieten van hun motor. Vele treffens worden trouwens georganiseerd ten voordele van diverse goede doelen. Daarnaast heeft de BMB ook nog talrijke clubs die motorsportevenementen organiseren. "
 
De Belgische Motorrijdersbond distantieert zich dan ook van deze motorbendes en hun ongeoorloofde activiteiten..

Wil je ook volop genieten van het motorrijden, raadpleeg dan de kalender op onze website en neem deel aan onze mooie motortreffens of kom naar onze sportevenementen.
 

Foto: BMB Ronde 1000 km 2015

Partners

Back to top button