Motorcross

Voorlaatste BK motorcross in het zand

Voor AMC Evergem wordt 1 mei reeds de tweede organisatie van het seizoen. Met de tweede confrontatie op het circuit van Axel komen de zandspecialisten het best goed voor de dag want enkel nog in Balen komt de BMB-rijders nog aan hun trekken.

 
Bij de inters wordt het uitkijken naar de uitblinkers van Valkenswaard onder aanvoering van thuispiloot Jeffry Dewulf die het gaat opnemen tegen Yentel Martens, Nick Triest en leider in de tussenstand Marvin Vandaele. Maar ook Andy Truyts en onderandere Kristof Salaets liggen op de loer om op het podium van Axel plaats te nemen. Ook revelatie Joey Smet belooft vuurwerk in Zeeland nadat hij bijna de top vijf bereikte in Valkenswaard. In de MX2-klasse start Mark Boot als topfavoriet in deze aparte klasse al zal ook Jordy Vandewiele en Dylan Verleysen klaarstaan om toe te slaan. 
 
Daar de 125 cc-jongens ook vrij zijn dit weekend wordt benieuwd uitgekeken naar de opvolger van Jago Geerts in deze spektakelklasse. Vanuit Wallonië komt Benjamin Doneux die het gaat opnemen tegen Matthias Van Roy, Cyril Genot en Yannick Vertommen al mogen we zeker Jasper Vandermieren niet vergeten.
 
Axel II wordt is het keerpunt in het kampioenschap met reeds de zevende proef op dertien en in de verschillende klassen worden de kaarten dan ook aardig geschud. Daar AMC.Evergem in bijna alle categorieën rijders heeft, mogen we wellicht een pak verrassingen verwachten op de Axelse Vlakte.  Alle reeksen rijden er voor de BK-punten en de inters strijden er voor de challengercup in de MX1 en de MX2-klasse.
 
Het rennerspark opent de deuren op donderdag om 18.00 uur en ook alle buitenlandse euro-licentiehouders kunnen er aantreden. 
 

Partners

Back to top button