Motorcross

Knappe Belgische prestaties in Valkenswaard

De Motocross Grand Prix van Europa in het Nederlandse Valkenswaard, vlakbij de Belgische grens is eigenlijk een beetje een Belgische-Nederlands evenement. Niet alleen zijn er talrijke Belgische supporters die elk jaar naar Valkenswaard afzakken, ook staan er vele Belgische piloten aan de start. In de MXGP reden Nick Triest en Jeffrey Dewulf mee met een wild card en daarnaast waren er vele Belgische deelnemers in de EK nevenreeksen.

In de MXGP eindigde Clément Desalle mooi derde maar moet hij de WK leidersplaats afstaan aan Max Nagl die tweede werd na de Fransman Gauthier Paulin. Anonio Cairoli viel uit in de eerste reeks en kon door een lichte polsblessure slechts als zevende binnenkomen na de tweede reeks. In de MX2 klasse was de Nederlander Jeffrey Herlings voor eigen publiek heer en meester. Brent Vandoninck werd mooi 8ste, Jens Getteman 9de en Julien Lieber 11de.

De eerste EMX300 wedstrijd werd een groot succes voor Yentl Martens die de beide reeksen won. In de EMX125 klasse eindigde Cyril Genot derde en in de EMX250 kon ook Damon Graulus de derde trede van het podium beklimmen.

Kabouter Trek zorgde voor ee mooie fotoreeks van onze Belgen in Valkenswaard:

Partners

Back to top button