Supermoto

Nieuwe BeNecup Supermoto in 2015

Niet alleen in de snelheid wordt er in 2015 van start gegaan met een BeNecup competitie. Ook in de Supermoto zullen de beste Belgische en Nederlandse rijders het tegen elkaar kunnen opnemen voor de titel van beste rijder van België én Nederland. De BeneCup wordt verreden bij de Prestige / ONK Inters maar ook de Belgische en Nederlandse rijdens van de categorie Euro-Nationalen strijden om de BeneCup . Tijdens elke wedstrijd, zowel in België als in Nederland, zullen er ook punten voor het Belgisch Kampioenschap verdiend kunnen worden.

De 'Belgian Supermoto Cup' in zijn huidige vorm wordt geschrapt. Vanaf 2015 zullen de BMB debutanten en nationalen tijdens de wedstrijden in Nederland punten kunnen verdienen voor het Belgisch Kampioenschap. In Nederland krijgen zij een aparte oefensessie van 15 minuten en 2 races van 20 minuten en 1 ronde voorgeschoteld. De Nederlandse KNMV nationalen zullen nu ook in België aparte races kunnen rijden voor het ONK.

We herinneren er tenslotte aan dat BMB vergunninghouders supermoto hun wedstrijdprogramma nog verder kunnen uitbreiden door deel te nemen aan de Monobike wedstrijden georganiseerd in het kader van BMB snelheidswedstrijden. Voor een beperkte kostprijs kan je reeds in het begin van het seizoen een extra vergunning bij je aangesloten bond aanvragen!

Raadpleeg hieronder een overzicht van de belangrijkste informatie voor het seizoen supermoto 2015:

Partners

Back to top button