Snelheid

Wat veranderd er in het nieuwe seizoen snelheid?

Nadat in juni een verregaande samenwerking tussen de KNMV en de BMB op het gebied van de snelheid werd aangekondigd, hebben de Nederlandse en de Belgische bonden deze afspraak de afgelopen weken geconcretiseerd. Vanaf 2015 wordt een gemeenschappelijk kampioenschap verreden om de BeNeCup. De tien evenementen voor de nieuwe gecombineerde titelstrijd worden in drie landen gehouden en zijn verdeeld over permanente- en stratencircuits. De Belgische en Nederlandse rijders krijgen dus een mooi gevuld wedstrijdprogramma voorgeschoteld. Er wordt bovendien gereden op telkens andere circuits in een formule waar zowel de ambitieuze als de recreatieve rijders hun gading kunnen vinden.

De BeNeCup wordt verreden in de klassen Supersport Inter, Superbike Inter en zijspannen. Tijdens deze races krijgen BMB vergunninghouders ook punten voor het Belgisch Kampioenschap en de deelnemers uit alle landen punten voor het ONK (Open Nederlands Kampioenschap). Alle klassen rijden onder hetzelfde technisch- en wedstrijdreglement. De wedstrijdkalender bestaat uit tien evenementen die allen meetellen voor de BeneCup en het Belgisch Kampioenschap. De zijspanklasse rijdt op acht circuits, zij zijn niet op Oostende en Zandvoort ingedeeld. Het inschrijfgeld voor alle stratencircuits werd vastgesteld op maximaal € 180,- per rijder voor twee races.

 

Herlancering Belgisch Kampioenschap Moto3

Er werd een samenwerkingsakkoord gesloten met de DMSB (Duitse bond) waarbij alle wedstrijden van het IDM Moto3 mee zullen tellen voor het Belgisch Kampioenschap uitgezonderd de wedstrijd in Zolder gezien de wettelijke minimale leeftijdsgrenzen (vanaf 14 jaar). Meer info (kalender en technisch reglement) zullen later worden gepubliceerd.

 

Raadpleeg hieronder een samenvatting van de belangrijkste info voor het seizoen snelheid 2015:

 

 

Partners

Back to top button