Algemeen

De BMB sportkalender 2015 is uit !

Het BMB kalendercomité stelde gisterenavond (26/11) de BMB sportkalender 2015 samen op basis van de aanvragen ingediend door de 2 regionale federaties. De samenwerking met onze Nederlandse buren van de KNMV werd verder uitgebreid zowel in de snelheid als de supermoto. In de snelheid kunnen we een erg gevarieerd programma aanbieden van 10 wedstrijden telkens op een andere omloop. Elke wedstrijd zal meetellen voor het Belgisch Kampioenschap waarbij enkel BMB vergunninghouders voor punten om de BK titel zullen strijden. Daarnaast telt elk evenement ook mee voor de nieuwe BeNeCup zodat we op het einde van het seizoen de snelste rijder van de lage landen kennen.

Ook in de supermoto hebben we een uitgebreid wedstrijdprogramma. Elke wedstrijd, zowel in België als in Nederland zal meetellen voor het Belgisch kampioenschap (alle klassen behalve originals) en de prestige/ONK Inters rijders zullen ook hier kunnen strijden voor de BeNeCup titel. Het seizoen wordt traditioneel afgesloten met de Superbiker in Mettet (buiten kampioenschap).

Onze enduro rijders hebben ongeveer een hetzelfde programma als vorig jaar maar met als hoogtepunt van het seizoen het Wereldkampioenschap enduro in Saint-Hubert. Deze wedstrijd zal trouwens ook meetellen voor het Belgisch Kampioenschap Inters. Dankzij de samenwerking met de Franse bond, gaan we ook opnieuw 2 keer de grens over voor de 2 mooie enduro wedstrijden in Buzancy en Rocroi. Naast de BK enduro wedstrijden, kunnen onze off-road rijders hun programma verder aanvullen met de endurocross in Deurne die aan haar tweede editie toe is. Een mooi spektakelvoor zowel rijders als publiek. Het mooie circuit van Nismes zien we terug op de kalender verschijnen voor een off-road endurance wedstrijd. La Chinelle, de hoogmis voor elke off-road liefhebber, gaat door op 8 en 9 augustus.

Coördinator trial, Pascal Mathy, heeft niet stilgezeten en slaagde erin om een record aantal van maar liefst 13 trial wedstrijden op de kalender te krijgen. Opvallend daarbij is de BK trial wedstrijd in Egem-Pittem georganiseerd door KAMCE Torhout. Het is immers al jaren geleden dat we nog een BK wedstrijd in Vlaanderen hebben gekend. R. Dison MC organiseert ook dit jaar een wedstrijd voor het Europees Kampioenschap in het mooie trial domein van Bilstain. De WK manche in Comblain-au -Pont koos voor een tweejaarlijks rendez-vous en zien we dus in 2016 terug op de kalender.

Alle traditionele Classic Bike evenementen staan opnieuw op het programma met een volledig classic bike evenement in Francorchamps (Bikers' Classic & European Classic Endurance Cup), Chimay en Gedinne.

Voorlopig staan er 16 motorcross wedstrijden op het programma met een aantal klassiekers maar ook een paar speciale edities. Kester viert haar 50ste motorcross wedstrijd met een feestprogramma over 2 dagen. De charity race van Stefan Everts en zijn vrienden is aan haar laatste uitgave toe en daar kunnen we ook een erg bijzonder en spectaculair programma verwachten. Hopelijk zijn de weergoden MC Maasland dit jaar wel goed gezind zodat we opnieuw een succesvolle GP Zijspannen te zien krijgen. Hoogtepunt van het seizoen op 1 en 2 augustus in Lommel voor de MXGP. Voor wat betreft het Belgisch Kampioenschap Motorcross Inters wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het contract met een nieuwe publicitaire partner, de firma Zelos. Nadat alle details gekend zijn, zullen de kandidaat-organisatoren gevraagd worden te bevestigen of hun wedstrijd zal deel uitmaken van het Belgisch Kampioenschap. We komen hier later nog uitgebreid op terug.

Raadpleeg hieronder de volledige sportkalender 2015:

Partners

Back to top button