Algemeen

BMB & FEBIAC lanceren persdienst

De Belgische Motorrijdersbond FMB/BMB heeft in samenwerking met FEBIAC, afdeling motorfietsen, een overeenkomst afgesloten met Ad van Poppel voor de verzorging van de persrelaties omtrent motorsport en motorrijden in het algemeen. Hij zal op regelmatige basis nieuwsberichten doorgeven over onder meer de motormarkt, de motor in het verkeer, de motor in de vrije tijd en  de motorsport. Met het opzetten van een ‘persdienst’ willen FMB/BMB en FEBIAC op een gestructureerde manier de media benaderen. 



Ad van Poppel (57) studeerde communicatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven en vestigde zich daarna als zelfstandig journalist. Hij is al sinds 1976 actief in de (motorsport)journalistiek en rijdt motor sinds 1975. Van Poppel leverde bijdragen over motorsport aan onder andere MotorVisie, Sport-Magazine, De Morgen en De Tijd. Momenteel is hij is onder meer uitgever van Retro-Biker (het Vlaamse magazine voor liefhebbers van klassieke en retromotoren). Hij was ook hoofdauteur van het FMB/BMB-boek ‘100 jaar motorrijden in België’.

De FMB/BMB verenigt via haar regionale bonden (VMBB en FMWB) 120 motorclubs met in totaal zo’n 2.500 individuele leden, zowel beoefenaren van de motorsport als recreatieve motorrijders. FEBIAC is de vereniging van constructeurs en invoerders van auto’s en motorfietsen. In totaal telt België meer dan 450.000 geregistreerde motorfietsen.

Voor meer informatie:
Ad van Poppel, persrelaties FMB/BMB – FEBIAC, 016/23 95 24, ad.vanpoppel@skynet.be

Partners

Back to top button