Motorcross

EMX65cc en 85cc in Reutlingen: verslag van onze jeugdafgevaardigde

Wanneer we op vrijdagnamiddag toekwamen lag het gekende circuit in de buurt van Stuttgart er nat bij. En er werd nog regen voorspeld. Dit bleek te kloppen want de hemelsluizen gingen op vrijdagnacht weer open.

Op zaterdag besliste de jury dan ook om het uurrooster stevig te veranderen en in te korten. In plaats van een kwalificatiereeks en herkansing werden alleen een vrije training voorzien, alsook een tijdstraining die diende om de startorde voor de reeksen van zondag te bepalen. Aangezien er minder dan 40 rijders aanwezig waren in Reutlingen in beiden klassen, was iedereen dus zeker van kwalificatie.

Het circuit lag er op zaterdagmorgen dus zeer modderig bij. Wanneer tegen de middag de vrije trainingen begonnen voor de 85cc’s was het toch al behoorlijk berijdbaar. Ook de 65cc’s geraakten vrij goed rond in de vrije trainingen. Daarna werden de kwalificatie tijdstrainingen afgewerkt met de volgende resultaten voor de BMB-rijders:

65cc: 19: Xen Temmerman, 25 Joshua Goblet en 28 Cedric Fleerackers.

85cc: Op 4: de Thaise Brit Bryan Gyles, 7 de Fin Victor Leppala, 23 Timeo Mohring, 26 Torre Van Mechgelen, 28 Tony Oliveira, 31 Sacha Goblet, 33 Joshua Weigert en 34 Noam Mezzavilla.

Het was duidelijk dat gezien de weersomstandigheden en de aard van het circuit, het een moeilijk weekend zou worden voor de meeste van onze jongens.

Op zaterdagavond kregen we weer een aantal fikse regenvlagen te verwerken. Dit resulteerde in een zeer nat circuit op zondagmorgen. Vandaar ook dat de meeste rijders verzaakten aan de warm-up trainingen in de voormiddag. Omdat de zon haar best deed, en de organisator ook de nodige arbeid verrichtte om het circuit berijdbaar te maken droogde de baan toch behoorlijk goed op zodat de reeksen min of meer normaal konden verlopen.

65cc

In de eerste reeks scoorde Xen Temmerman, na wat foutjes, toch een 14de plek. Cedric Fleerackers jaagde op zijn eerste puntjes maar viel er net buiten op een 23ste plaats. Joshua Goblet nam een goede start maar na een val tikte hij aan als 28ste.

In de tweede reeks zat Xen Temmerman mooi rond de 10de plaats tot een val hem terugsloeg naar de 20ste plaats aan de finish. Cedric Fleerackers die minder gestart was, probeerde foutloos rond te rijden, hetgeen hem wonderwel lukte en hem zijn eerste punten opleverde. 16de aan de meet, mooi. Joshua Goblet, die ook een plaats in die top 20 nastreefde miste net de punten door als 23ste te eindigen.

In het eindklassement won de Duitser Nierychlo de wedstrijd. In de eindstand van het klassement voor kwalificatie voor de semi final in Litouwen is slechts 1 BMB rijder rechtstreeks geplaatst, nl. Xen Temmerman op een 11de plaats.

85cc

In de eerste reeks toonde de Finse BMB-rijder Leppala zich de sterkste door afgetekend de reeks te winnen. Torre Van Mechgelen, die last had van een polsblessure beperkte de schade door als 16de binnen te rijden. Sacha Goblet scoorde zijn eerste puntjes als 19de terwijl Joshua Weigert er net naast viel als 21ste. Tony Oliveira en Noam Mezzavilla finishten als 25ste en 26ste. Bryan Gyles, die op een zekere 6de plaats rond reed, kende motorpech in de voorlaatste ronde en finishte niet, net zoals Timéo Mohring.

Zelfde winnaar in de tweede reeks, Victor Leppala. Bryan Gyles werd gehinderd door wat foutjes maar klom toch op naar een 17de plaats, hetgeen achteraf wel belangrijk zou blijken (zie hierna). Torre Van Mechgelen reed als 18de over de finish. Geen punten voor Sacha Goblet (22), Timéo Mohring (24), Tony Oliveira (27), Noam Mezzavilla (28) en Joshua Weigert (opgave).

Leppala won zodoende de wedstrijd en kwalificeerde zich zo voor de semi finale in Litouwen. Ook Torre Van Mechgelen, Moritz Ernecker en Bryan Gyles (als 25ste, dus nipt) mogen naar Litouwen. Hopelijk kunnen zij zich daar ook allen plaatsen voor de finale in Loket (CZ) !

Besluit

Slechts 2 BMB-rijders met een Belgisch paspoort konden zich kwalificeren voor de semi finale in Litouwen, wat toch wat weinig is. De omstandigheden tijdens de laatste wedstrijd waren natuurlijk zwaar, maar dat is natuurlijk voor alle rijders hetzelfde. Werk aan de winkel voor onze youngsters !

Robert Gielis

Foto: mxmag.be

Partners

Back to top button