Algemeen

Motorcross circuit van Lierneux officieel ingehuldigd

Woensdag 22 mei was een historische dag voor de Belgische motorcross. Een gloednieuwe infrastructuur voor het off-road motorrijden werd ingehuldigd. Een klein wonder in ons complexe land!

Na een jarenlange strijd om het circuit te behouden dat destijds werd gebouwd voor de organisatie van het wereldkampioenschap motorcross junior, heeft André Mathieu, de man achter het project, zijn inspanningen eindelijk beloond gezien.

Het circuit werd officieel ingehuldigd in aanwezigheid van diverse WK rijders, vijfvoudig wereldkampioen Joël Smets, de gemeentebesturen van Lierneux en Vielsalm, de minister-president van de Federatie Wallonie-Bruxelles, Pierre-Yves Jeholet, en het Waalse parlementslid Philippe Courard. Ook de BMB en FMWB waren er uiteraard vertegenwoordigd.

Het circuit werd grondig heraangelegd om te voldoen aan alle opgelegde normen en kreeg een vergunning voor 20 jaar toegekend. Een nieuwe bladzijde in de geschiedenis van het circuit van Lierneux werd daarmee gisteren geopend.

Yamaha Motor Europe werd voorgesteld als officiële hoofdsponsor van het circuit van Lierneux

Perfecte omstandigheden het hele jaar door

Het MX-circuit van Lierneux is geen onbekende in de motorcrosswereld. Het was in 2014 gastheer van het wereldkampioenschap motorcross junior en wordt regelmatig bezocht door MXGP-rijders voor trainingssessies. Met een kleioppervlak dat regen effectief afvoert, kan het circuit het hele jaar door worden bereden. Het circuit droogt snel en biedt optimale rijomstandigheden, ongeacht het seizoen. De vele natuurlijke en kunstmatige jumps zijn perfect voor zowel beginners als professionele rijders om hun springtechnieken te oefenen en te verfijnen.

Een veelzijdige locatie voor de motorsport

Rijders van alle niveaus kunnen deelnemen aan trainingssessies op het heraangelegde circuit. Het MX-circuit van Lierneux is niet alleen geschikt voor traditionele crossmotoren, maar staat ook open voor quadrijders, waardoor het een veelzijdig circuit is voor alle off-road motorliefhebbers.

Als blijk van Yamaha’s jarenlange betrokkenheid bij de sport zal het circuit ook dienen als locatie voor toekomstige Yamaha-evenementen, waaronder de MX Pro Tour en de bLU cRU YZ trainings- en raceklassen. Deze klasse is speciaal ontworpen om jong talent te ontwikkelen en te ondersteunen.

Alle info over het circuit : Circuit de motocross – MX Lierneux (mx-lierneux.be)

Partners

Back to top button