Motorcross

WK Motorcross: geen geluk voor onze Belgen in Argentinië

Met winst voor Lucas Coenen in de kwalificatiereeks van het Wereldkampioenschap MX2 in de GP van Patagonia in Villa La Angostura leek de start van het WK veelbelovend voor onze landgenoten.

In de kwalificatiereeks van de MXGP klasse liep het echter helemaal verkeerd. Na amper 200 meter sloeg het noodlot al toe voor Jago Geerts, toen vlak voor zijn neus een rijder onderuit schoof. Jago kon geen kant meer op en ging ook hard onderuit. De Belg stapte nog wel opnieuw op zijn motor, maar raakte in de tweede ronde een scherpe bult en werd over zijn stuur gekatapulteerd. Kermend van de pijn werd hij naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd heel wat schade vastgesteld: linkerelleboog en -sleutelbeen gebroken. Geerts zal zo snel mogelijk naar België terugkeren waar hij samen met zijn specialisten de volgende stappen zal bekijken. 

Ook Brent Vandoninck kwam in de kwalificatiereeks zwaar ten val en moest met een bovenbreenbreuk naar het ziekenhuis worden afgevoerd.

De Coenen brothers

Op zondag nam Sacha Coenen de kopstart van de eerste reeks MX2. Marc-Antoine Rossi nam al snel de leiding over van de Belg. Nog in de eerste ronde kwam er een aanval van Lucas Coenen maar die eindigde in een crash met de opgave tot gevolg. Sacha finishte wel op een mooie zesde plaats.

Ondanks zijn pijnlijke val ging Lucas toch nog van start in de tweede reeks en reed een indrukwekkende race. In de laatste ronde reed hij aan de leiding maar enkele bochten voor de finish schoof hij onderuit en moest zo de reekszege nog aan de Nederlander Kay de Wolf laten. Sacha eindigde de tweede reeks als tiende en werd 8ste overall.

De volgende GP vindt plaats in Spanje op 24 maart.

Foto: Infront Moto Racing

Partners

Back to top button