Motorcross

51ste Coupe de l’Avenir: België strandt op 3 punten van Zweden

Zweden heeft zondag de 51ste editie van de Coupe de l’Avenir gewonnen dankzij de knappe resultaten van Anton Graaf Nordstorm en Marcus Gredinge. België strandt op de tweede trede van het podium met slechts 3 punten verschil.

Maxime Grau, winnaar van twee van de drie manches, moest genoegen nemen met de 9de plaats in de eerste race van de dag. Deze uitglijder ontnam de jonge Fransman de overwinning in het individuele klassement, waardoor Joël Rizzi uit Groot-Brittannië, die zondag bijzonder constant was in Baisieux, zijn naam kon toevoegen aan de prestigieuze lijst van winnaars.

Voor België maakten Wesly Dieudonné en Pako Destercq de top vijf compleet, terwijl teamgenoot Harry Seel 22ste werd op zijn lichte 125cc-machine. Een prima prestatie die onze landgenoten naar de tweede trede van het podium bracht. Groot-Brittannië legde beslag op de 3de plaats.

In de 65cc Cup eindigde België ook op het eindpodium achter Groot-Brittannië en Frankrijk dankzij de 4de plaats van Zani Vanoirbeek, de 8ste plaats van Matto Vertongen en de 12de plaats van Timeo Mohring.

In de 85cc-klasse, waar de Belgen vorig jaar nog wonnen, moesten ze dit jaar genoegen nemen met de 8ste plaats in een klassement dat grotendeels gedomineerd werd door Frankrijk.

In het ‘Joël Robert Trophy’ klassement, dat de resultaten in elk van de 3 categorieën bij elkaar optelt, is het geen verrassing dat Frankrijk en Groot-Brittannië aan de leiding staan, terwijl België derde eindigde.

Foto: Nicolas Martin
Tekst: www.mxmag.be

Volledige uitslag: klik hier

Partners

Back to top button