RecreatieToerisme

BMB Ronde 2024 in een nieuw jasje

De BMB Ronde is een van de oudste evenementen op de BMB kalender en wordt jaarlijks georganiseerd door onze toercommissie. In 1948 vond de eerste editie plaats. De bedoeling was om  motorrijders voor te bereiden op internationale toertochten door het rijden van lange afstanden.

Lange tijd was het doel dan ook om in één dag en één nacht 1000 km in België te rijden, langsheen controlepunten bij de aangesloten clubs. Het aantal kilometers van de Ronde werd ondertussen teruggebracht tot +/- 700 km verdeeld over 2 lussen omwille van veiligheidsredenen en omdat nachtelijke controles moeilijk te organiseren zijn.

De BMB Ronde vindt elk jaar plaats op de eerste zaterdag van juni.

Nieuwe formule

De toercommissie heeft beslist de formule vanaf 2024 te wijzigen. De deelnemers, piloten en passagiers, zullen voortaan de keuze te hebben om ofwel de BMB ronde te rijden ofwel deel te nemen aan een Rondrit die mee zal tellen voor de toeristische kampioenschappen.

We zijn momenteel nog op zoek naar clubs die kandidaat zijn om het vertrek en de aankomst te organiseren van zowel de BMB Ronde (beide lussen) als de Rondrit. Kandidaturen kunnen worden ingediend via het contactformulier.

Raadpleeg het lastenboek BMB Ronde 2024.

Partners

Back to top button