Motorcross

Jan de Groot-prijs voor Lucas Coenen, GPFlanders beste MXGP-organisator 2023

Het is de gewoonte dat de promotor van het wereldkampioenschap MXGP, Infront Moto Racing, elk jaar tijdens de laatste GP van het seizoen de “Jan de Groot”-prijs uitreikt, als eerbetoon aan de beroemde Nederlandse teammanager. De prijs wordt toegekend aan de beste nieuwkomer in het MX2-wereldkampioenschap, vergelijkbaar met de titel ‘Rookie of the Year’.

Het was geen verrassing dat Infront Moto Racing besloot de prijs dit jaar toe te kennen aan onze jonge landgenoot Lucas Coenen, 16 jaar oud. Lucas eindigde een uitzonderlijk eerste seizoen in het wereldkampioenschap op de 5e plaats, met een GP-overwinning op zak. De prijs is een erkenning voor een geweldig seizoen van de jonge Brusselaar.

Best organiser 2023

Een andere prijs die door de FIM promotor werd uitgereikt, was die van beste organisator van het jaar. Onze organisator, GPFlanders, werd beloond voor de kwaliteit van haar organisatie in Lommel. Jo Demunck nam namens het hele team de prijs in ontvangst . Proficiat aan Johan, Ann, Jo en alle vrijwilligers!

Partners

Back to top button