Snelheid

Benelux Trophy in Croix-en-Ternois : Bram Lambrechts kampioen Supersport

Voor de laatste race van het jaar trok de Benelux Trophy naar het Noord Franse Croix. Met een voorsprong van zes punten ging Jef Van Calster als leider naar onze zuiderburen, maar op zondagavond ging Bram Lambrechts met de titel aan de haal, met amper….. een luttel puntje voorsprong op youngster Van Calster.

Een thriller dus waarbij het trainingssnelste viertal, Falcone, Lambrechts, De Vits en Van Calster beide races als aan een lijntje over het circuit boenderden, maar de verwachtte lijf-aan-lijf gevechten, zoals bij de opening in april op ditzelfde circuit, bleven toch uit.

Ook al omdat de verschillen te groot waren tussen de twee titelpretendenten. Waren het de ervaring, de zenuwen, of gewoon de beste die de titel haalde, wie zal het zeggen, maar het was wel jaren geleden dat het verschil in de eindstand zo minimaal was.

Vincent Falcone

Volgend seizoen kunnen beiden op de knalrode Ducati hun duel nog is overdoen. De dubbel in Croix ging naar Vincent Falcone, een Fransman uit de streek, die van in het begin van de races het hazenpad koos en de Belgen onderling hun duels lieten uitvechten.

Falcone startte al enkele malen met een wildcard in het Duitse IDM, dus traag is hij niet. Sasha De Vits deed in de SSP zijn heroptreden en deed dit in zijn aanvallende stijl waarbij hij in de laatste ronde titelkandidaat Lambrechts, met een neuslengte voorsprong, de tweede stek nog ontfutselde. Dit maakte dat Van Calster nog als leider aan de allerlaatste race van het seizoen startte. Maar met Lambrechts op twee na winnaar Falcone en Van Calster op drie kantelde de titel in het voordeel van de Duc-rijder In de herneming zou De Vits op de derde plaats liggend koppelingsproblemen krijgen en kort voor het einde van de koers de paddock opzoeken.

Wes Kleinfeld won het duel voor de derde plaats in de eindstand van de Benelux Trophy in de 600cc-klasse van zijn teammaatje Elias Van Roekel. Lokale rijder Arnaud Leroy reed tweemaal in de top vijf en ook noorderbuur Roy Ruesen reed met de plaatsen 7 en 5, misschien wel zijn beste Benelux Trophy van het seizoen. Zo valt het doek over een prachtig seizoen van de Benelux Trophy anno 2023.

Superbike en andere klassen: Facebook pagina BeNeLux Trophy

Tekst en foto’s : Jan Vermeer

Partners

Back to top button