Motorcross

GP MX2 in Finland: valpartij Jago Geerts, podiumplaats voor Liam Everts

Nadat hij de vorige 3 GP’s, waaronder vorige week nog in Lommel, met winst wist af te sluiten kwam aan de zegereeks van Jago Geerts afgelopen zondag in het Finse Vantaa abrupt een einde. WK aanvoerder Andrea Adamo deed er bovendien een uitstekende zaak met een klinkende dubbelslag. Liam Everts mocht mee op het podium na Adamo en Längenfelder.

Osterhagen, die vlak voor Jago reed, kwam na een sprong in de eerste reeks ten val. Geerts kon geen kant meer op, botste frontaal op de Noor, werd over zijn stuur gesmeten en kreeg de motor nog over zich heen. De Belg greep meteen naar zijn linkerschouder en trok naar het medische centrum. Daar werd een sleutelbeenbreuk vastgesteld. Een enorme opdoffer voor Geerts, die zondag al terugkeerde naar België, waar nog extra onderzoeken gepland staan.

Monster Energy Yamaha Factory MX2 Teambaas Hans Corvers: “Dit is een enorm zware klap. Een patat. Jago was enorm sterk teruggekomen na zijn polsbreuk. Hij was ontzettend gedreven, won drie Grote Prijzen op een rij en was al tot op tien punten van Adamo teruggekomen… En dat zo’n crash. Hij kon er verdorie helemaal niets aan doen. Ik vind dit zo erg voor Jago. Het zit hem gewoon niet mee. Hij is dit jaar overduidelijk de beste rijder, maar misschien grijpt hij toch naast de hoofdprijs. Ik zeg misschien, want we gooien de handdoek nog niet. Jago wordt morgen geopereerd. Tijdens die operatie zal blijken hoe groot de schade echt is. Na zijn polsbreuk is hij supersnel teruggekeerd, wie weet kan dat nog een keertje.”

Foto: MXGP.com

Partners

Back to top button