Motorcross

Torre Van Mechelen (65cc) en Jarne Bervoets (85cc) op het EK podium in Lommel

GP Flanders kan terugblikken op een geslaagde organisatie van de eerste kwalificatie wedstrijd van het Europees Kampioenschap EMX 65cc en EMX 85cc op 8 en 9 april in Lommel.

Bij de 65cc won de Nederlander Harry Dale overmachtig de eerste reeks. De show werd gestolen door Keno Jaspers, die vanuit de top 20 nog naar het zilver reed voor Teunis Spijkerman en Torre Van Mechgelen. In de tweede reeks had Dale iets meer moeite om vanuit vierde positie naar de leiding te rijden na de holeshot van Jamiro Peeters en Van Mechgelen. Peeters viel in de voorlaatste ronden enkele plaatsen terug, wat de alweer slecht gestarte Jaspers in staat stelde om derde te worden en zo het zilver af te snoepen van Van Mechgelen.

EMX 85cc

In de 85 cc staken Dani Heitink en Jarne Bervoets er toch wat boven uit. Ze deelden beiden de reeksen en veroordeelden zo Dean Gregoire tot brons. Bervoets startte als leider in reeks 1 en finishte dik 7 seconden voor Heitink. Dex Kooiker passeerde onderweg Dean Gregoir en Dex Van Den Broek op weg naar de derde plek in reeks een.

Heitink wist dat hij voor Bervoets moest finishen en veroverde de leiding voor Van Den Broeck en Bervoets. Jarne nam vrij snel de tweede plaats over. Maar Heitink was onbereikbaar geworden. Gregoire verzekerde zich nog van de derde plaats in die slotreeks.

Foto’s: Kabouter Trek

Partners

Back to top button