Algemeen

FIM Commissions Conference in Lille

In Lille (Frankrijk) werd van 9 tot 12 februari de FIM Commissions Conference 2023 gehouden. De conferentie werd bijgewoond door 400 leden van de FIM-familie, waaronder leden van de raad van bestuur, directeurs, leden en experten van de FIM-commissies.
De conferentie begon op vrijdag met de seminaries voor het behalen van de FIM Super Licentie voor de koersdirecteurs in de verschillende motorsport disciplines en een workshop voor de Secretarissen-Generaal van de nationale bonden.
Op zaterdag sprak FIM CEO Françoise Emery over de taken en verantwoordelijkheden van de directeurs en leden van de commissies. FIM IT Manager Sorin Ursan gaf een presentatie over de nieuwe FIM licenties voor officials voordat hij het woord gaf aan FIM Deputy General Manager Damiano Zamana voor de voorstelling van het mentoring programma.
Dominique Hebrard, technisch directeur van de CTI, hield vervolgens een presentatie onder de titel “Eco-fuels, een voorbeeld uit het FIM Endurance Championship”. Tot de gastsprekers behoorden Antonio Perlot, secretaris-generaal van de Europese Vereniging van Motorfietsfabrikanten (ACEM); Maria Dolores Cardenas Almena, Product Design Manager bij Repsol Technology Lab; en Lisa Serve, Fuel Development Manager bij TotalEnergies Additives and Fuel Solutions. Hetzelfde panel was aanwezig bij de daaropvolgende paneldiscussie en Q&A over “The Future of the Motorcycle Industry and Decarbonisation”, waarbij de FIM voorzitter de energietransitiestrategie van de FIM presenteerde.
Jacques Bourguigon, op 101-jarige leeftijd (!!), was aanwezig om zijn certificaat van erelidmaatschap van het FIM College of Judges in ontvangst te nemen.
Op zaterdagmiddag en zondag vonden de vergaderingen van de verschillende commissies en colleges van de FIM plaats.
De vertegenwoordigers van de BMB, allen aanwezig in Lille, binnen de FIM organen zijn :

  • Jean-Luc Dequesne – FIM Circuit Racing Commissie
  • Patrik Rietjens – FIM Motocross Commissie (hij ontving een diploma voor 15 jaar dienst)
  • Christian Dejasse – FIM Enduro Commissie
  • Gilbert Van Bael – FIM Commissie Recreatief Motorrijden
  • Laurent Delbroek – FIM Commissie Duurzaamheid
  • Peter Goris – FIM E-bike Commissie
  • Dr. Jan Huysmans – FIM Medische Commissie

Partners

Back to top button