Algemeen

De FIM huldigt de wereldkampioenen 2022 in Rimini

Over slechts een week vindt de jaarlijkse FIM Awards Ceremony voor het eerst plaats in het opvallende Palacongressi in Rimini, Italië. Op zaterdag 3 december wordt de hele FIM-familie er herenigd om niet alleen de vele FIM-wereldkampioenen te vieren, maar ook het seizoen 2022, waarin dankzij de sterk verbeterde gezondheidssituatie de wedstrijden in alle disciplines en op alle continenten weer normaal verliepen.

De FIM Awards Ceremony wordt voorafgegaan door de Algemene Vergadering van de FIM op vrijdag 2 december op dezelfde locatie, waarin vertegenwoordigers van meer dan honderd nationale federaties moeten stemmen over een aantal belangrijke zaken, waaronder de verkiezing van de FIM-president. Huidig voorzitter, de Portugees Jorge Viégas is kandidaat voor een tweede mandaat.

Het programma van dit jaar omvat enkele extra activiteiten in het kader van het onlangs geïntroduceerde initiatief “Ride to FIM Awards”, te beginnen met een rondetafelbijeenkomst getiteld “DE TOEKOMST: duurzaamheid en motorrijden” op dinsdag 29 november in het Museo Ducati Bologna. Op de dag van de FIM Awards is er ’s middags een signeersessie met de FIM-wereldkampioenen in het Teatro Amintore Galli in Rimini.

Op zaterdagavond 3 december zal de nieuw gekozen FIM-voorzitter zich bij de honderden gasten uit alle hoeken van de motorwereld voegen om de prestaties van de onlangs gekroonde FIM-wereldkampioenen te erkennen en toe te juichen. 

De FIM Awards zijn niet alleen een gelegenheid om sportieve successen te vieren, maar ook om stil te staan bij de inspanningen van alle betrokkenen en de winnaars van de FIM Trofeeën, waaronder de Women in Motorcycle Trophy, de FIM Environmental Trophy, de FIM Family Trophy, de FIM Trophy for The Future, de FIM Road Safety Trophy en de FIM Touring World Challenge.

Omdat het niet voor iedereen mogelijk is het evenement persoonlijk bij te wonen, wordt iedereen uitgenodigd om dit magische gebeuren LIVE te volgen op de FIM Facebook-pagina.

Geef een reactie

Partners

Back to top button