Enduro

Antoine Magain blijft heer en meester over de Belgische enduro

Deze zondag viel het doek over het Belgische enduro seizoen. En voor de vierde keer werd het Belgisch kampioenschap enduro afgesloten met een titel voor Antoine Magain bij de Inters.

De club FMWB Avemott organiseerde opnieuw de finale van het BK enduro in Binche, Henegouwen. Het grijze weer ‘ ochtends werd gevolgd door regen in de namiddag, waardoor het parcours op het einde van de dag erg zwaar werd. De enduro van Binche is een “enduro-sprint” formule met een verbindingslus van slechts 18 kilometer maar met 6 ronden voor de Inters. Dit betekende dat het publiek de kans kreeg om de beste Belgische enduro-rijders 6 keer te zien strijden in elk van de twee klassementsproeven (SP1 in de steengroeve, SP2 in de terril) in Binche met een zeer mooie show gedurende de ganse dag tot gevolg. Spijtig genoeg lijkt deze formule minder populair bij de rijders want het viel te betreuren voor de organisatoren dat slechts 140 renners zondag de verplaatsing naar Binche hebben gemaakt.

Eind september won Antoine Magain de wedstrijd in Dinant. De Sherco-rijder had enkele dagen voor de wedstrijd zijn knie geblesseerd, maar wist de pijn te vergeten en kwam terug tot op een klein puntje (ondanks een afwezigheid wegens een samenvallende wedstrijd van het Belgische en Spaanse kampioenschap) op de Husqvarna-rijder voor de finale in Binche op zondag.

De Belgische fans wachtten vol ongeduld op de eindsprint voor de titel tussen onze beste enduro-rijder en de leider in het voorlopige klassement, gesterkt door zijn Europese titel die hij vorig weekend in Duitsland won. Helaas kwam Erik Willems zondag niet aan de start in Binche. Na een zware valpartij in de finale van het Europees kampioenschap in Duitsland heeft Willems nog steeds last van een geblesseerd been en moest hij zaterdagmiddag na de verkenning de handdoek in de ring gooien.

Zonder de leider in het voorlopige klassement zag Antoine Magain de rode loper naar de titel voor zich ontvouwen. Hij hoefde maar één punt te scoren om nog een Belgische titel te winnen. De Sherco-rijder kon zo het Belgische seizoen in schoonheid afsluiten en zichzelf een 4de opeenvolgende Belgische nationale titel bezorgen.

Dietger Damiaens kon de tweede trede van het podium beklimmen. Achter de E3 Europees kampioen woedde de strijd om de derde trede van het podium. Tim Louis, Dante Nijs, Jeremy Herinne, Henson Lievens en de Zwitser Cédric Yerly streden de hele dag om derde plaats, maar uiteindelijk was het de Zwitser, die door zijn vriend Maxime Warenghien was uitgenodigd voor ons nationaal kampioenschap, die naast Magain en Damiaens op het podium klom.

Lees meer op mxmag.be of klik hier

Geef een reactie

Partners

Back to top button