Algemeen

Nieuwe motorcross boeken van Jos Van Impe

Jos Van Impe, sinds begin jaren tachtig inwoner van Schepdaal, stelde al vijf boeken samen over motorcross. Zijn twee eerste boeken gingen over motorcrossen en piloten uit zijn geboortedorp Dworp. Daarna volgde een boek over de legendarische motorrijder (of motorcrossser) ‘Grizzly’ en de motorcrossen tijdens de Duitse bezetting in  WOII, gekend onder de naam ‘La Coupe Van Maldeghem’. Tenslotte stelde hij een vijfde boek samen over de Vlezenbeekse crosser Felicien De Camps.

Ook in Dilbeek, Schepdaal en Groot-Bijgaarden werd in het verleden gecrosst. Net als in de omringende gemeenten Gaasbeek, Vlezenbeek, Eizeringen en Sint-Pieters-Leeuw en wat verder in Asse en Jette. Jos Van Impe stelde vast dat nog maar weinig inwoners van deze gemeenten weet hadden van deze crossen. Voor hem een reden om alles eens op te zoeken en er een boek over samen te stellen.

Het boek ‘1947-1973 Motorcross in Groot-Dilbeek en omstreken’,  in A4-formaat met harde kaft, telt 196 bladzijden en een honderdtal foto’s. Het boek is te verkrijgen via www.lulu.com(link is external) of via de auteur zelf:  jvanimpe@gmail.com

Het boek is niet in voorraad en wordt pas gedrukt bij bestelling (print on demand).

Prijs: € 20 + € 5 verzendingskosten. Levertijd ongeveer 1,5 weken.

Huizingen

In het boek ‘Motorcross in Dworp’ uit 2012 stond al een overzicht van de motorcrossen die plaatsvonden in het provinciedomein van Huizingen van 1953 tot 1957. De auteur Jos Van Impe vond het echter opportuun een verbeterde versie samen te stellen in een nieuw boek ‘Motorcross in provinciedomein Huizingen’.

Het boek in A4-formaat met harde kaft telt 50 bladzijden en ongeveer negentig foto’s. Het boek is te verkrijgen via www.lulu.com(link is external) of via de auteur zelf jvanimpe@gmail.com. Het boek is niet in voorraad en wordt pas gedrukt bij bestelling (print on demand).

Prijs: €21.00 incl. verzendingskosten. Levertijd ongeveer 2 weken.

Geef een reactie

Partners

Back to top button