Supermoto

Het aftellen naar de Superbiker is begonnen

Het is nog minder dan een maand tot de start van de 35e editie van de Elf Moto Superbiker van Mettet. Op 7, 8 en 9 oktober 2022 viert het circuit Jules Tacheny de 35e verjaardag van de belangrijkste afspraak op de internationale supermoto-kalender met een speciale editie van het evenement.

De bekendste piloten zullen van de partij zijn in Mettet voor een 35ste editie die op z’n zachtst gezegd explosief zal worden.

In de categorie Prestige vinden we op de startlijst een aantal ronkende namen zoals die van titelverdediger Marc-Reiner Schmidt, meervoudig wereldkampioen Thomas Chareyre, de Brit Chris Hodgson en nog vele andere internationale specialisten van de discipline. En uiteraard ook die van de Belgen Romain Kaivers en Roméo Fiorentino.

Ook in de categorie Starbiker verschijnen er heel wat vedettes aan de start, met de piloten van de TT van Man en Superbike-kampioen Vincent Lonbois.

Een adembenemende show

Naast de races kan ook de show dit jaar uiteraard niet ontbreken op de Elf Moto Superbiker van Mettet. Voor deze speciale 35e verjaardagseditie wordt het publiek getrakteerd op de acrobatische sprongen van de beste freestylers ter wereld, waaronder de Belg Julien Vanstippen, die een speciale schans meebrengt naar Mettet waarmee hij frontflips kan doen, en de Fransman David Tharan, een freestyle-specialist op de quad.

Een nieuw muziekfestival

Dit jaar gaat het feest ook na de races nog door met het allereerste After Race Festival. Twee muzikale avonden voor de toeschouwers van de Elf Moto Superbiker, maar ook voor alle anderen. Op vrijdag brengen Slick, Replay en Mother Cover van 18u tot 01u de allerbeste hits van de afgelopen veertig jaar opnieuw tot leven in de feesttent. Op zaterdag is het dan van 18u tot 02u aan de DJ’s, onder aanvoering van Mademoiselle Luna en DJ Ghost.

Test jezelf op het circuit Jules Tacheny

Tot slot werden er drie gloednieuwe challenges opgezet voor amateurpiloten: de Mettet Junior Challenge voor piloten tussen 10 en 14 jaar oud die zich willen tonen aan de allerbeste internationale specialisten in de supermoto, de Mettet Supermoto Vintage Challenge voor piloten met een machine die dateert van vóór 2004 en de Mettet Supermoto Ladies Challenge, dé geknipte gelegenheid voor de dames die een 100% vrouwelijke race willen rijden aan het stuur van een TM die door de organisatie ter beschikking gesteld wordt. 
 

1.000 redenen om zeker van de partij te zijn op deze speciale 35e verjaardagseditie van de Elf Moto Superbiker de Mettet. Alle info op www.superbiker.com(link is external)

Tickets

Geef een reactie

Partners

Back to top button