Trial

Eerste Belgisch kampioenschap trial in Vlaanderen al direct een groot succes!

Na twee jaar coronapauze was het op 12, 13 en 14 augustus eindelijk terug zover… de 30ste editie van de Trial Kleigroeve en de eerste wedstrijd van het Belgisch kampioenschap trial op Vlaamse bodem sinds lange tijd. Twee dagen lang zouden de beste trialrijders van ons land hun kunstjes tonen in de spectaculaire zones in de kleiputten te Egem.

Op vrijdag kwamen de eerste piloten reeds toe in de paddock en werd het evenement – zoals steeds de laatste jaren – de vrijdagavond op gang getrokken met een luxe BBQ waarvoor 210 mensen aanschoven. Voor de regionale wedstrijd op zaterdag, in samenwerking Motorsport Vlaanderen, tekenden niet minder dan 120 piloten present. Iets wat de inrichtende club KAMC Eendracht Torhout, totaal niet had verwacht.

Op zondag, min of meer het zelfde beeld, 93 piloten gingen van start voor de manche van het Belgisch Kampioenschap. Door de extreme droogte van de laatste weken, lagen de zones er misschien niet echt perfect bij
en lag de moeilijkheidsgraad voor de 3 hoogste klassen, zeker hoog genoeg. Er werd dan ook beslist – in overleg met de werkgroep trial en de koersdirecteur – voor de laagste klassen slechts 3 ronden te voorzien.

Het talrijk opgekomen publiek, genood in elk geval van het spektakel en menig drankje werd in de extreme hitte dan ook genuttigd. De inrichtende club dankt van harte alle deelnemers – waaronder rijders uit Nederland, Frankrijk, Engeland, Luxemburg en Duitsland – die er afgelopen weekend bij waren. OOk dank aan alle officials, aantekenaars en alle medewerkers om alles in goede banen te leiden.

Thuisrijder en Belgisch kampioen, Emile Mattheeuws won deze BK manches bij de Inters.

Tekst: KAMC Torhout (Philippe Damiens)
Foto’s: John Lenders

Geef een reactie

Partners

Back to top button