Motorcross

Startlijst Grand Prix Zijspancross Lommel

De volgende WK wedstrijd zijspancross  komt stilaan dichterbij, en die wordt in eigen land verreden. Op 25 en 26 juni  strijken ’s werelds beste zijspancrossers neer in Lommel . De laatste keer dat er in België een Grand Prix voor zijspannen werd verreden,was in 2019, ondertussen drie jaar geleden. Het is dus zaak om het laatste weekend van juni met rood aan te duiden in de agenda ! 

In het nevenprogramma zijn er wedstrijden om het Nederlands kampioenschap Quads, op zaterdag voor het NK zijspancross en op zondag twee reeksen voor al wie kan,wil, of mag van zijn vrouw (of man) , van om het even welke federatie. Meer info hieromtrent volgt binnenkort, maar de kuiten mogen alvast ingesmeerd worden !

Ondertussen gaf FIM de officiële deelnemerslijst vrij, waarop we tussen de vierendertig aangemelde teams  vier Belgische rijders terug vinden, en vijf Belgische co-piloten.  Het nieuwe systeem 2022 (aanmelden via de promotor)  laat toe dat er tot in de laatste week voor de eigenlijke Grand Prix nog late entries kunnen toegevoegd worden. Niet gekwalificeerde Grand Prix-deelnemers op zaterdag hoeven overigens niet te wanhopen in Lommel.  Er kan in dat geval deelgenomen worden aan de nevenwedstrijd (twee manches) op zondag, zodat de kans op  een dagpodium in Lommel – zélfs bij niet kwalificatie – toch nog tot de mogelijkheden behoort ! 

Raadpleeg hieronder de voorlopige WK-deelnemerslijst voor 25 en 26 juni in Lommel. 

Meer info op https://www.sidecarcross.be/

Geef een reactie

Partners

Back to top button