Enduro

Antoine Magain wint opening Belgisch kampioenschap enduro in Holten

Achttien Belgische enduro inter rijders waren present op de eerste manche van het Belgisch kampioenschap enduro georganiseerd in samenwerking met de KNMV in Holten (NL). In het totaal waren er liefst 400 deelnemers voor deze openingswedstrijd. Naast de 18 Belgen bij de Inters waren er ook nog twee landgenoten ingeschreven in de ‘dagklasse’.

Voor onze WK rijder, Antoine Magain, was het zijn eerste wedstrijd van 2022 nadat hij de eerste wedstrijden van het Italiaans kampioenschap moest laten links liggen wegens blessure. Hij kon in Holten alvast vertrouwen tanken met zijn zege in de inter E1 klasse. In de inter E2 klasse werd Erik Willems tweede en Dietger Damiaens derde.

In de volle dagklasse wist Florian Tichoux die in België in bij de beloften rijdt de dagzege behalen!

Bij de volgende enduro wedstrijd in Mettet op zondag 10 april zullen alle categorieën voor de BK punten strijden. De inschrijvingen zijn geopend via ris-timing.be. We herinneren eraan dat inschrijven enkel mogelijk is als je eerste je vergunning (jaarvergunning of vergunning 1 manifestatie) hebt in orde gebracht via My FMB-BMB.

Raadpleeg hierna de uitslag van de enduro in Holten

Foto: Henk Teerink

Partners

Back to top button